Новини / Четвер, 13 липня, 2017

Катетри Бровіак, або як нестерпне зробити терпимим.

Знайомтесь, це Назарчик. Йому рік і 8 місяців і вчора йому діагностували лейкоз, він дуже наляканий, капризний, хто б не зайшов у палату – про всяк випадок починає плакати…

 

            Малюк у поганому стані, потрібно чимскоріше починати хімію, але, йому ледь змогли поставити звичайний катетер – конструкція на руці має захистити його від пошкодження маленькими ручками. Так буває з дітками, в яких вени наче «ховаються» від страху перед лікарнею та неприємними маніпуляціями.

            Ховаються вени і після хімії, що наче «випалює» їх, і не лише в найменших – тут вже вік особливого значення не має… Препарати хіміотерапії роблять вени тонесенькими і непомітними, і дуже часто банальне встановлення катетера перетворюється на жах як для медперсоналу, так і для дітей та їх батьків.

 

            Єдиним виходом є підшивні катетери Бровіак. Такий катетер ставиться один раз і може стояти до пів року, що значно полегшує проведення хіміотерапії. Останній рік ми були майже щасливі, бо вшивні катетери закупила держава, але цей день настав – вони закінчились. І закінчились буквально за день до появи Назарчика…

            Кожне з відділень – хірургія та гематологія – використовують по 10 шт за пів року. Вартість катетера – 4478,66 грн. Один катетер потрібен вже на понеділок – інакше Назарчик не зможе розпочати лікування. Також Бровіак буде потрібен кожному наступному малюку, якому випаде нещастя діагностувати рак крові чи солідну пухлину.

            Ціна питання – майже 90 тисяч гривень.

            Майже щотижня у відділеннях з’являються нові пацієнти і успіх їх лікування багато в чому залежить він наявності у відділенні «вільного» Бровіака.

Реквізити для надання допомоги
БФ "Крила надії"
ЦФ ПАТ «Кредо Банк», м.Львів
МФО 325365
ЄДРПОУ 35620901
Рахунок 2600001336292
Призначення платежу – добровільна пожертва.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова
050 370 90 02