Новини / Середа, 04 липня, 2018

Олежик Політило. Як би ж все було просто…

Два місяці тому всі ми разом подарували шанс і надію одному незвичному хлопчику. Семирічний Олежик опинився в дитячій гематології з важкою набутою апластичною анемією і йому терміново був потрібен Атгам. Рахунок буквально йшов на дні, бо аналізи стрімко погіршувались і хвороба не давала зволікати… Та навколо хлопчика зібралося стільки небайдужих людей, що він отримав свої ліки вчасно. Це була велика радість і така потрібна перша перемога!

 

            Та всі ми знали, що це лише початок і попереду пів року болісних очікувань і переживань… Ми це знали не тому, що ми песимісти, навпаки, ми відчайдушно віримо в дива! Але досвід змушує завжди готуватись до найскладнішого.

            Олежик Політило в лікарні весь цей час. І вже декілька тижнів бореться з грибковою інфекцією, яка оселилась в легенях, не ідентифікується і не піддається протигрибковим. Флуконазол, Вориконазол, Амфоліп – на останній препарат хлопчик мав надзвичайно важку реакцію, а грибку хоч би що! Остання надія – Мікамін. Хлопчик вже приймає його, на Олега зарезервовані останні 6 флаконів, що були у лікарні, та цього дуже і дуже мало… Потрібно ще хоча б з 10 флаконів.

            Препарат дуже проблемний і дефіцитний, та, на щастя, нам вдалося його знайти і за кілька днів він буде у Львові. І за кілька днів перед нами постане наступна проблема – як його викупити. Бо 10 флаконів Мікаміну  – це 120 тисяч гривень… А залишок з зібраних – лише 900.

            Окрім Мікаміну, хлопчику ще постійно потрібен Ексіджад, щоб виводити надлишок заліза, яке накопичується в організмі через постійні переливання крові. Олег п’є його вже другий місяць, і має приймати ще місяця два, як мінімум, а може і чотири… Упаковка вартує 22000 гривень і вистарчає її на 28 днів.

            Всі дружно ми дуже підтримали Олежика на першому етапі. Зараз, можна сказати, другий, і Олегу знову потрібна допомога. В нас є лише тиждень часу – саме через тиждень закінчиться лікарняний препарат. Грибок потрібно здолати за будь-яку ціну, і, на щастя, ця ціна все ще вимірюється грошима!

            Ціна питання – 164 000 гривень (120 тис грн. –  на протигрибкові, 44 тис грн. – на ексіджад).

Кошти можна переказувати на рахунки фонду, вказавши в призначення - добровільна пожертва для Політило Олега.
 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02