Новини / Понеділок, 14 червня, 2021

Кожна здана доза крові рятує життя!

Рятувати десяток життів щороку і для цього всього лиш час від часу розслаблено посидіти в кріслі? Ось такий тихий героїзм може проявити кожен, хто не має протипоказів для здачі крові.

 

Учасники байкерського клубу Lions MC Ukraine уже багато років поспіль є постійними донорами крові. Байкери не лише самі здають кров, але й активно популяризують донорство. От і сьогодні, напередодні Всесвітнього дня донора крові Lions MC  спільно з МотоДопомога радо відгукнулися на запрошення нашого Фонду і взяли участь у благодійній здачі крові на користь важкохворих дітей.

Неймовірно вдячні усім, хто знайшов можливість долучитися до ініціативи, адже бути донором – означає поділитися часточкою свого здоров’я з тими, хто зараз бореться за своє життя. 

Донорська кров надзвичайно цінна та важлива:

🩸Одна донація може врятування життя трьом людям. Адже кров обробляється та розподіляється на три різних компоненти: плазму, тромбоцити та еритроцитарну масу.

🩸Для одного пацієнта потрібно від 3 до 8 донорі крові, залежно від складності його стану.

🩸Щоб забезпечити повноцінний банк крові для лікарень, потрібно не менше 30-40 донорів на 1 тис.мешканців. Загалом, у країні 10-15% мають бути донорами, проте насправді в Україні цей відсоток у десятки разів менший. То ж кожна донорська доза крові – на вагу золота.

Дякуємо лицарям на металевих конях за вчинок і гідний приклад! Ви, як завжди, найкращі!💛🔥

Стати донором просто:

📌Львівський обласний центр служби крові (вул. Пекарська, 65) працює щобудня з 08:30 до 13:00,

📞про протипокази та підготовку до здачі крові розкажуть за тел. (032) 276 97 68

 

Пам’ятайте, кожна здана доза крові рятує чиєсь життя