Новини / Вівторок, 07 вересня, 2021

1000 дітей потребують цього приладу

Денситометр – сучасний ультразвуковий апарат для безпечного вимірювання щільності кісток. Цей прилад дуже потрібний для майже 1000 дітей, які регулярно лікуються у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

 

Остеопороз (зниження щільності кісткової маси) часто розвивається у дітей  паралельно із онкологічними  захворюваннями (остеосаркоми та саркоми Юінга) та після операцій на кістках, з ревматологічними захворюваннями, з хронічною хворобою нирок (діти які потребують трансплантації нирок), ендокринологічними порушення (зокрема з цукровим діабетом), з розладами  харчової поведінки та автоімунними захворюваннями.

Саме тому показник щільності кісток потрібно тримати на контролі, щоб своєчасно запобігти розвитку захворювання та підібрати необхідну терапію. Дитячий медичний центр не має власного денситометра, проте дітям, із ризиком розвитку остеопорозу, вкрай важливо проходити денситометрію на початку, під час та після лікування. Тобто, кожна дитина щонайменше тричі за курс лікування повинна пройти таке обстеження. Зараз обстеження доступне лише на платній основі в інших клініках, а вартість одного обстеження – 300-400 грн. Арифметика дуже проста: щороку на це обстеження родини змушені витрачати понад 1 млн. грн., тоді як новий  денситометр коштує 500 тис. грн.

Ми оголошуємо збірку коштів, щоб підтримати родини із важкохворими дітьми та зробити їх лікування більш безпечним та ефективним.

Кожен ваш внесок важливий та наближає нас до мети:

🎯500 тис. грн. на придбання денситометру для Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Реквізити для допомоги незмінні:

Благодійний фонд «КРИЛА НАДІЇ»

АТ КБ ПриватБанку м.Львів

МФО 305299 ЄДРПОУ 35620901

UAH - IBAN UA173052990000026004011002472

Призначення платежу «на міцні кістки»