Новини / Понеділок, 28 листопада, 2022

Веносканер для наймолодших пацієнтів.

Навіть у найтемніші дні наші лікарі знаходять світло і засоби аби якісно лікувати наших маленьких пацієнтів.

 

А допомагаєте у цьому їм - Ви! Свої літні канікули американські студенти витратили на кампанії із збору  коштів аби придбати для наших крихітних підопічних  веносканер - спеціальний апарат, який дозволяє на дитячій ручці бачити найдрібніші кровоносні судини. 

 

Цій крихітці на фото не має ще місяця, і весь той час вона перебуває у лікарні з одним з найскладніших захворювань - синдромом аспірації меконію.  Щоб навчитися самостійно дихати і їсти Настуні постійно вводять ліки. Роблять це за допомогою катетерів, які потрібно змінювати. Для таких малюків це дуже травматична процедура, адже їхні судинки дуже дрібні, і не завжди вдається влучити з першого разу. Веносканер дозволяє побачити ці судинки чітко, і таким чином зменшує кількість проколів та травматизм .Такої ж допомоги у віддленні де лікується наша підопічна щоденно потребує до 30 немовлят. 

 

Тепер лікарня Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова має такий  апарат, а все завдяки студентській організації «American Students for Health» Університету штату Нью-Йорк в Стоуні-Брук . Збірку організува Daniel Razgonyaev, українець за походженням, якому лише 19 років. Він виріс у США, і дуже переймався ситуацією в Україні, тому знайшов вихід як бути корисним своїй Батьківщині на відстані.

 

Дякуємо благодійникам, що довірилася нашому фонду, а також що не стоїте осторонь і допомагаєте розвивати українську медицину і робите болісні процедури більш комфортними!