Новини / Субота, 08 серпня, 2009

І ще раз про фенічки

Ниточка жовта…нитка зелена…ниточка жовта…нитка зелена… за таким принципом і відбувалось наше творче заняття в суботу. Цього разу волонтери, діти і їхні батьки плели з ниток браслети, які в народі називають «фенєчки».

І ще раз про фенічки

Ниточка жовта…нитка зелена…ниточка жовта…нитка зелена… за таким принципом і відбувалось наше творче заняття в суботу. Цього разу волонтери, діти і їхні батьки плели з ниток браслети, які в народі називають «фенєчки». Технологія плетіння таких «фенєчок» здається дуже простою – треба лише правильно в’язати вузлики з ниток. Але саме це «правильно» не всім нашим діткам далось легко, бо для того, щоб стати майстром цієї справи, потрібно довго практикуватися. І лише тоді, коли в тебе всі вузлики будуть лежати рівно, а сам виріб не буде перекручуватись, можна вважати себе справжнім майстром«фенічок».

а ось так виглядав готовий виріб

Для того, щоб сплести браслет такою технікою, потрібно декілька годин. Тому ми вирішили робити фенічки коротшими і використовувати їх як брелки для ключів.

А на цьому фото, дівчинка Оксанка гордо демонструє свій браслетик. В той час як інші встигли зробити лише по одному брелку, вона зробила прекрасний браслет з різнокольорових ниток і вплела в нього бісер. І це все вона змогла зробити не дивлячись на те що до правої ручки Оксанки був під’єднаний катетер!!! Ось яка вона сильна духом і талановита, бо робити будь що з катетером підєднаним до руки не лише незручно, але й боляче.
А загалом, так можна сказати майже про всіх діток які відвідують наші заняття, бо на більшій половині фотографій з творчих занять, десь з боку фото видніється якась капельниця, чи ручка, заліплена пластирем, або перев’язана бинтиком. Тримайтесь наші надзвичайно творчі і неймовірно мужні сонечка! Прийде час і ви вже самостійно, вдома, будете робити різні фенічки і подарунки для своїх матусь і сестричок, ми в це щиро віримо.