Новини / Понеділок, 26 жовтня, 2009

Новини з львівської обласної

Сьогодні у відділення хірургії з'їхались фактично усі наші маленькі друзі. Звичайно, лікрня не найкраще місце для зустрічі, але навіть тут надзвичайно приемно бачити їх усміхнені личка!

Всім привіт від Мамчур Христинки. Ми не бачились цілих два тижні, і ці тижні були не простими для наших дівчаток - Христинку нудило, піднімалася температура, та й загальний стан був не дуже, хоча сьогодні по сяючому личку і веселій посмішці нічого подібного і не скажеш! До школи Христинк поки не ходить, та й погода цьому не сприяє, а взагалі, скоро дівчинку знову переведуть на домашнє навчання, як і в минулому році.
Христинка проходитиме хіміотерапію до кінця листопада. І на цей курс знадобиться ще 10 флаконів вінорельбіну. На його купівлю потрібно 5615 гривень. Причому, 1684,50 потрібно вже, на покупку 3 флаконів на цю п'ятницю. На рахунку фонду зібрано1417 гривень, залишилося зібрати ще 270 гривень і на цей тиждень проблему з вінорельбіном буде вирішено!
Після закінчення курсу ХТ наприкінці листопада Христинці планується операція, ось тільки де вона буде проходити - поки не відомо. У Львівських фахівців недостатньо досвіду щоб оперувати пухлину в такому важкодоступному місці. Швидше за все, знадобиться консультація в Києві.
Але головне завдання на сьогодні - це вінорельбін. Усього лише 5615 гривень з яких зібрано вже 1417 і залишилося 4198 гривень. Будь ласка, допоможіть Христинці закінчити курс хіміотерапії перед такою складною операцією! 
 

Особа Володя зараз у лікарні. Почувається хлопчик не погано, але додому його не відпустили, щоб уникнути ризику підхопити яку-небудь бацилу.
Справа в тому, що Володя закінчив курс передопераційної хіміотерапії і 16 жовтня йому зробили МРТ. Пухлини на МРТ не видно, а це чудово - значить, пухлина добре відреагувала на хімію, але є одне але. Обстеження показало збільшення простати і, на цьому тижні, Володі будуть робити біопсію. Мама дуже переживає, а Володя з діловим виглядом розповідав мені сьогодні, що біопсію будуть робити, для того, щоб розібратися, пухлина це чи ні.
Володя дуже тямущий хлопчик, йому все цікаво. Тільки мама скаржиться, що в лікарні Володя нічого не їсть, а їсти починає вже вдома, коли трошки відійде від хімії. Дуже хочеться вірити, що збільшення обумовлено не пухлиною. Будь ласка, тримайте за Володю кулачки. Зараз все подальше лікування залежить від результатів біопсії. Побажайте Володі швидкого одужання!


 Марич Ростик теж приїхав продовжувати хімію. Сьогодні Ростик має розпочати блок. На щастя, ми змогли придбати для хлопчика чергову упаковку рекормона - величезне спасибі дівчині з перехрестя вулиць Стрийської та Наукової у Львові, яка передала для Ростика 1800 гривень, а так само всім, хто переводить кошти на рахунок фонду - там для Ростика залишилося 300 гривень на наступну упаковку рекормону, адже попереду у Ростика ще одна хіміотерапія, окрім цієї, і без рекормону їх не пройти.
На хімію упаковки повинно вистачити, а от якщо впадуть аналізи після блоку - навіть не знаю, як бути, адже у батьків коштів немає, а в нас залишається лише 300 гривень, на наступну упаковку потрібно ще 1500. Допоможіть забезпечити Ростика препаратом, який дуже потрібний йому вже зараз і ще знадобиться для проходження наступного хімії ...

Лесюк Віталік сьогодні теж приїхав продовжувати хіміотерапію. Малюк чудово себе почуває, як завжди, привітний і в чудовому настрої! За словами мами, Віталік поводиться як звичайна дитина, грається, бігає, чудово їсть все і з апетитом!
Віталіку теж залишилося пройти два блоки хіміотерапії, а далі обстеження, біопсія і тоді лікарі зможуть сказати, яке лікування хлопчику знадобиться надалі: тільки хімія або хімія і промені.
Віталік дуже товариський хлопець, першим ділом, опинившись у відділенні він відправляється вітатися з давніми друзями і розвідувати обстановку в палатах - де поселятися, з ким грати ... Дуже хочеться вірити, що Віталік, як і всі його друзі по відділенню, в недалекому майбутньому повернуться додому , до нормального життя і до звичайних дитячих радощів, адже вони заслуговують на ці самі «радощі» як ніхто інший!