Новини / П'ятниця, 14 травня, 2010

Новини з Львівської обласної

Пигитяк Марійка нова дівчинка у відділенні хірургії. Марічці 12 років. Наприкінці квітня дівчинку прооперували, її діагноз: примітивна нейроектодермальная пухлина? Після операції гістологічний матеріал відправили до Московського інституту онкології, тактика лікування буде визначена після отримання результатів з Москви.
Зараз Марічка проходить всілякі обстеження. Вчора дівчинці зробили МРТ головного мозку з контрастом вартістю 1090 гривень, а в понеділок планується МРТ грудного відділу хребта вартістю теж близько 1000 гривень. Грошей у батьків немає, операція і поїздка з'їли основну частину бюджету багатодітної сільської родини - у Марічки є ще старший брат Олег 14 років і молодша сестричка Василина 10 років.

МРТ потрібно зробити в обов'язковому порядку.
Допоможіть зібрати 1000 гривень на МРТ в понеділок.
 
Лісуніва Максимчикав середу прооперували. Малюк почувався дуже погано, і мама приїхала з ним до лікарні 7 травня, якраз перед вихідними. Виявилося, що в головці збирається вода. За минулі вихідні було дві зупинки серця. Малюка терміново доставили в реанімацію МДКЛ на Орлика, під спостереження нейрохірургів.
У середу Максимчику встановили шунт. За словами мами, дитині відразу стало краще. До шунтування він, не перестаючи, плакав. Зараз йому набагато краще, він посміхається, щось гугукає на своїй мові. Сьогодні вони вже в палаті.
Шунт обійшовся батькам в 1800 гривень. Величезне спасибі всім, хто допоміг зібрати гроші - Наталії зі Львова, яка передала малюкові 50 євро та ініціативним студентам Львівських ВНЗ, які зібрали для малюка 1195 гривень. Зараз Максимчик потребує памперси «2» або «3» і дитячу суміш «Малиш» з рисом від 3 місяців. Також зараз дитина приймає антибіотик біотум.
 
Марич Ростик вчора поїхав з лікарні додому. Ростику відкапали блок хімії і тепер в нього по переду поїздка до Пітера.
Почувається Ростик добре, готується до поїздки. На наступному тижні вже б потрібно купувати квитки, але грошей на їх купівлю абсолютно немає. Наразі зібрано тільки 700 гривень, а на квитки туди і назад потрібно 2630 гривень, не вистачає 1930 грн. І на непередбачені витрати бажано мати хоча б 800 - 1000 гривень, в дорозі різне трапляється, а тут не просто інше місто, але й інша країна.
Словом, фінансова допомога дуже потрібна.
 
 
 
Рис Максимчик теж приїжджав на перевірку до лікарні. Почуває малюк себе не погано, він удома. Максим закінчив курс темодала, зараз ніяких препаратів не приймає, тільки спостерігається в лікарні. Влітку Максимчику теж планується поїздка до Пітера на обстеження, так само як і Маричу Ростику. Поки ще нічого напевне не відомо, але, швидше за все поїздка буде, а відповідно, знадобляться і кошти на неї ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Гринчишин Святослав, як і раніше, проходить променеву терапію, зараз йому опромінюють і голову, і хребет.
Зовсім недавно у дитини був дуже сильний стоматит, але зараз ніби все на багато краще і «променеву» продовжили. МРТ вирішили поки не проводити, а зробити по закінченню променевої - Святослав дуже важко відходить після наркозу і контрасту.
З очком теж не все добре, буває, що нічого не помітно, око як око, а наступного ранку вже все запалене і випирає ... Святославу потрібно до Києва, де йому проводили процедури, після яких стан ока покращився, і ці процедури київські лікарі рекомендували пройти 10 разів. Тобто, потрібно ще 9 поїздок.
Але, поїздки до Києва, завжди супроводжується якимись перешкодами - тиждень тому стоматит загострився, зараз немає професора, під наглядом якого дитина проходить променеву, а крім нього ніхто не знає, чи можна її зараз перервати і відпустити дитину на пару днів до Києва . І грошей теж немає ... А потрібно всього лише близько 500 гривень на поїздку: квиток туди і назад для мами і Святослава обійдеться в 300 гривень, таксі в лікарню і назад гривень 100 і гривень 100 на харчування…  
На 9 поїздок знадобиться близько 4500 гривень і проблема з оком може бути вирішена ...
На рахунку фонду зібрано 1926 гривень - це резерв на оплату МРТ, оскільки обстеження в будь-якому випадку маляті буде необхідно.

Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні платежу П.І.П. дитини.