Новини / Четвер, 19 серпня, 2010

Перетворюємо лікарню на морський курорт!

Якщо дітки не мають можливості поїхати на море, то воно неодмінно повинне приїхати до них!

Саме тому нашим наступним арт-терапевтичним завданням стала колективна робота на тему: «Море».

Суть роботи полягає в тому, що спочатку кожна дитина малює когось із жителів морських глибин або берегів, а після цього малюночки вирізаємо і наклеюємо на великому ватмані, який теж підготували, намалювавши на ньому море і береги. Таким чином, отримуємо такий собі цікавий морський пейзаж.

Дивно, проте якими б різними не були дитячі малюнки – вони все одно надзвичайно гармонійно поєднуються в одну велику спільну аплікацію.

У відділенні гематології цього разу було чимало діток. Був серед них і наш Дімчик Проскурник .

 

 

Для нього заняття пройшло дуже плідно. З-під його пензля з’явилися і море, і пляж, і сонце, і чайки, і дельфіни, і раки…

Діма раз на місяць приїжджає на введення цитозару. Почувається не погано, тільки їсть мало. Наразі кошти для Діми є.

 

 

Аня Калиневич   теж малювала море і пляж. Щоправда, на відміну від Дімчиного на Аніному пляжі стояли парасоьки від сонця, а по її морі плив корабель.

Анічка пройшла черговий курс хіміотерапії і зараз якраз має повне падіння аналізів… Наразі ми купили для Ані 5 флаконів грастиму, сподіваємось, вистарчить. Проте, розслаблятись ніколи – за два тижні має бути наступний блок – їх залишилось ще три – і знову знадобиться карбоплатина 800 мг і 2600 гривень, щоб її купити . Також знадобиться і грастим, не менше 5 флаконів, а це ще 3650 гривень. Кошти, що були зібрані для Ані, наразі всі використані. І є лише два тижні щоб зібрати 6250 гривень… Не залишайте Анічку, допоможіть їй продовжити таке не легке лікування.

 

 

Миколка малював багато всього на багатьох малюнках. Там були і машинки, і ліфти, і синій ведмедик, якого йому допомогла намалювати наша волонтерка.

Пізніше він ще вдосконалював свої малюнки наклеюванням оранжевих квіточок з гофрованого паперу. Багато йому допомагала мама.

 

 

 

Юрчик малював озеро з величезними рибами, а навколо зелені береги з квіточками. Зверху світило сонечко.

Дрібненькі квіточки йому допомогла малювати мама, бо хлопцеві не вистарчило терпіння для такої «ювелірної» роботи. Однак риби хлопець натхненно малював сам.

Відвідав звйняття і Олежик Подвірний .

  

Олежик малював велику жовту медузу, а його мама - маленьку рожеву рибку. Потім там зявився ще й корабель, водорості, велика біла риба (мабуть акула).

Олежик закінчив хімію і має падіння аналізів та температуру, отже зайняття дуже допомогло хлопчику забути про  негаразди. Олежику потрібен грастим, три  флакони ми змогли наразі купити, протее попереду ще багато блоків хімії, а коштів нема… Реквізити для надання допомоги на сторінці хлопчика. 

 

Сашко не захотів фантазувати на морську тему, тому малював свою маму. 

У відділенні хірургії на колективному занятті діток було дещо менше.

Одна дівчика намалювала море, де було багато рибок, а потім на окремому листку їй вдалося намалювати справжню золоту рибку.

Інша дівчинка теж намалювала різних рибок.  


Хлопчик також малював море, сонце, хмаринки, кораблик, морські зірки там плавали поміж  рибок. Потім на іншому листку він намалював ще один схожий пейзаж. А допомагала йому в цьому мама.

 

Протягом усього заняття діти завзято і захоплено виконували своє завдання. І все це супроводжувалося цікавими розмовами і жартами про море.

Діткам, що не змогли взяти участь у колективній роботі було роздано матеріали в палати, аби вони не втратили можливість відволіктися від лікарняних буднів, займаючись улюбленою справою.

Отож, заняття вдалося, і ми можемо сміливо починати підготовку до нашої наступної арт-терапевтичної здибанки з дітками.

 

        Наталя Баландюк

БФ «Крила надії»

032 240 76 13

 

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.