Новини / Середа, 22 вересня, 2010

Акварельні квіти :)

Цього разу ми вирішили малювати квітки за допомогою надзвичайно простої техніки, яка однак приносить гарний результат.

 

Отже техніка полягає в тому, що спершу ми визначаємо розміщення невеличкого уявного кола на аркуші паперу, а потім починаємо малювати аквареллю пелюстки, роблячи пензлем мазки від краю до центру цього кола рядок за рядком.

Заняття відбулося трошки незвично – у відділенні гематології малювати прийшли лише хлопці.

 


 

Наш капризулька Миколка Рижій  на заняття прийшов із бабусею, але з нами був не дуже довго, бо йому зробили аж три уколи нараз, і він почував себе дуже втомленим. Однак один малюночок хлопчина таки встиг намалювати. Хоча це й були не квіти, а соковите яблучко. Ну, що ж.. Такий вже наш Миколка: впертий і дуже самостійний. Мабуть саме за це всі ми його так любимо.

Миколка закінчив черговий блок хіміотерапії і зараз йому дуже потрібні донори на тромбоконцентрат ІІ групи – підходить і «+», і «-». Донори тромбоконцентрату  – це завжди болюча тема… Тому дуже просимо зголоситися усіх, хто може стати донором для Миколки. Найкраще телефонувати одразу батькам: телефон мами 067 713 16 36.

 


 

Дмитрик прийшов із мамою. Вона намагалася допомагати синочкові малювати, хоча хлопчик і так малював дуже непогано. Мама каже, що Дмитрик просто неймовірно любить малювати, тому дуже втішився, почувши, що саме таке завдання чекає дітей на творчому занятті. Палку любов хлопчика до малювання  підтвердив і приїзд його тата, адже навіть тоді він ні на мить не переставав малювати. До того ж, під час творчого процесу Дмитрик увесь час такий серйозний і зосереджений, як справжній художник.

 


 

Дмитрик розказав нам, що найбільше любить малювати хатки. Тож його малюнок не обійшовся без маленької гарненької хатинки.

 


 

Любчик, також прийшов із мамою. Він спочатку малював квітки, але зрештою передумав і переробив свій малюнок на дракона з пушкою. Ми із мамою Дмитрика так і не зуміли побачити того дракона, але повірили хлопчику на слово. J

Ще на занятті ми встигли побалакати про мультики. Виявилося, що Любчикові найбільше до вподоби мультики про вампірів та драконів. А от ми із Дмитриком надаємо перевагу старим добрим «Ну, постривай!», «Том і Джеррі» та іншим схожим мультфільмам.

Решті діток із гематології та усім діткам з хірургії ми роздали матеріали до палат, оскільки загальні заняття могли становити для них загрозу через низькі показники аналізів.

 


 

Серед діток відділення хірургії був і Ковенько Михайлик, якому минулого четверга виповнилося 8 років. Хлопчина дуже тішився, що ми не забули привітати його із Днем народження і пообіцяв показати нам свої малюнки наступного тижня на творчому занятті.

Михайлик пройшов курс хіміотерапії метотрексатом – це надзвичайно «агресивна» хімія, тому  Михайлику потрібно буде регулярно робити аналіз на визначення рівня метотрексату в крові ,саме для нього буде закуплятись набір реактивів , про який ми нещодавно просили.

Отаке-от у нас заняттячко було. З нетерпінням чекаємо наступної суботи, щоб подивитися ЩО ж понамальовували за цей тиждень дітки по палатах та провести наступне творче заняття.

 

 

  Наталя Баландюк

БФ «Крила надії»

032 240 76 13

 

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.