Новини / Понеділок, 17 січня, 2011

Климочко Роман готується до ТКМ.

На початку листопада Ромчику діагностували пізній рецидив. Що це означає?

Це означає що за чотири роки, поки Роман був в ремісії, і батьки, і хлопчик майже забули всі жахи лікування і повернулися до звичайного життя. Майже. Поки не прозвучало страшне слово рецидив.

Величезне спасибі всім, хто допоміг зібрати кошти на Заведос, який призначили Роману. Препарат було закуплено і передано мамі хлопчика вчасно, однак, Київ засумнівався в діагнозі і лікарям рекомендували почекати з початком хіміотерапії. Ромчика спостерігали місяць і прийшли до висновку, що у нього вторинний мієлодіспластічний синдром і Заведос відмінили - препарат буде переданий іншій потребуючій дитині.

Краще це чи гірше, сказати важко. В обох випадках потрібна алогенна ТКМ. Типування крові, проведене в Києві, показало, що молодший братик підходить Роману як родинний донор і 3 січня вся родина вирушила в Київський Охматдит.

Кінець минулого року був дуже не простим для Романа і його сім'ї. Спочатку рецидив, потім повна невизначеність з діагнозом і схемою лікування, потім гайморит, який стали лікувати антибіотиками, а антибіотики викликали алергію, з якою Ромчик 31 грудня ще встиг потрапити до лікарні ...

Батьки готувалися до пересадки, своїми силами їм вдалося зібрати близько 20 тисяч гривень, ще 4000 гривень було зібрано на рахунок БФ «Крила надії», але до пересадки ще далеко, а сума вже тане. По приїзду до Києва, братам зробили генетичний аналіз вартістю 1500 гривень для кожного - це 3000, кров відправили на повторне типування до Пітера - ще близько 400 доларів США або 3200 гривень, кров тато віз літаком - ще 3000 гривень, Романа продовжують лікувати від алергії, відповідно це препарати, витратні, аналізи, донори ... Все це «з'їло» добру половину зібраних коштів, а підготовка до пересадки ще й не розпочато!

Батьки Ромчика звичайні прості люди, вони стараються з усіх сил, але без допомоги небайдужих людей їм не впоратись. Ромчик розумничка, і у нього все повинно бути добре!

Списку необхідних препаратів поки ще немає, але з досвіду інших діток, родинна ТКМ обходиться близько 80 тисяч гривень з препаратами і «витратниками» і без ускладнень.

Дуже хочеться вірити, що ніяких ускладнень не буде, але якщо не буде грошей, то й самої пересадки не буде ...

Будь ласка, підтримайте Ромчика! Дуже потрібна фінансова допомога.

Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні платежу - добровільна пожертва для Климочка Романа.