Новини / П'ятниця, 28 січня, 2011

Львівська лікарня - нерадісні часи ...

У відділенні хірургії ЗУСДМЦ останній тиждень ситуація просто критична. Закінчилися новорічні свята, всі кого відпускали додому - повернулися у відділення, «новенькі», на жаль, теж є, всім «стареньким» прийшов час контрольних оглядів ... Практично всім нашим маленьким друзям потрібні дорогі обстеження, аналізи або препарати! А що найгірше - результати обстежень у багатьох не втішні.

Ситуація СОС у Черкавского Михайлика ,тиждень почався з того, що потрібен Роаккутан для продовження підтримуючої хіміотерапії і на його купівлю не вистачає 681 гривні. Але малюк приїхав до лікарні з болями в животі і нудотою. У вівторок лікарі вирішили зробити дитині КТ кісток черепа з контрастом вартістю 400 гривень, в середу Михайлику стало гірше - щоб переконатися, чи не пов'язана біль у животі з основним захворюванням, терміново знадобилося КТ черевної порожнини - плюс ще 800 гривень.

Обстеження малюк пройшов сьогодні, на жаль, в голові виявили пухлину. Питання про подальше лікування буде вирішуватися завтра.

 

Особа Володявчора приїхав на обстеження - вартість МРТ для Володі 1050 гривень, поки що зібрано 500 гривень. Але найгірше, що у Володі теж виявили пухлину ... Зараз хлопчик вдома, лікарі консультуються, щодо подальшого лікування. Але вже зрозуміло, що ніколи розслаблятися, потрібно брати себе в руки і починати все з початку - перший раз Володя зміг, і другий раз теж зможе! Дуже сподіваємося, що всі, хто допомагав Володі раніше, не залишать його і цього разу. Поки ще невідомо, що знадобиться, але допомога однозначно буде потрібна.


 Юрчик Сидоров теж повернувся до лікарні. Просто не можу написати це страшне слово, яке означає, що хвороба повернулася ... Малюк приїхав до лікарні ще перед Різдвом з отруєнням. Болів животик, Юрчик побував в реанімації, у нього взяли біопсію, у вівторок провели КТ черевної порожнини - і знову, на жаль ... Пухлина.

Нікого з діток, які закінчили лікування, не хочеться бачити в лікарні, ні про кого не хочеться ні знати, ні повідомляти таких новин ... Але коли у Юрчика підтвердилася ремісія - ми всі раділи якось по-особливому, нейробластома 4 стадії, і такий результат! Зараз все з початку.

Кошти на препарати та обстеження поки є, для Юри залишалося 4300 гривень на рахунку фонду, 900 з них пішли на нормакол і КТ черевної порожнини. Залишилося ще 3400 гривень. Але подальше лікування теж поки не назначено.

 

 У Левицького Владиславчика новини хороші - МРТ показало, що пухлина значно зменшилася. Але днями малюк встиг всіх налякати - після планової хімії почалися судоми, і піднялася температура, щоб виключити найгірше - терміново зробили МРТ. Батьки ледве пережили годину обстеження і, чесно кажучи, були готові до всього ... Але можна не на довго зітхнути з полегшенням, все не погано.

Владиславчику ще рік рекомендована хіміотерапія. Зараз малюк слабенький, за 2-3 тижні вдома батьки планують його трошки відгодувати J

На рахунку фонду для малюка є зараз 2026 гривень - з них ми і сплатили 850 гривень за МРТ. Велике спасибі всім, хто допомагає дитині. У загальному було зібрано 17237 гривень. З них - 10431 гривня на рахунок батьків, 4780 батькам передали в руки перед поїздкою, і 2026 на рахунку фонду. Тільки за останню операцію у батьків борг 2000 Євро. А попереду ще рік лікування.

Будь ласка, не залишайте малюка!
 

Федуняк Валерійпройшов блок метотрексату. Препарат був закуплений повністю на кошти благодійників - спасибі Вам величезне, сама мама б не впоралася! Так само вирішилась проблема з вшивним катетером для Валерія - волонтери ініціативної групи «Дар Янгола» подарували нам 4 вшивних Бровіака Вігон, за що їм величезне спасибі! Один буде для Валерія, один поїхав у Рівне, і ще два є про запас.

Валерій і його сім'я дуже вдячні всім, хто підтримав їх у важкий момент. Цей блок Валерій переніс нелегко, ще й стоматитз’явився. А наступний блок через три тижні, і теж метотрексат. Зараз зібрано 1410 гривень. Препарат обійшовся в 6255 гривень, тобто, не вистачає ще 4845 гривень. І сподіватися хлопчик може тільки на нас з вами, інакше лікування під питанням.

 

На останок спасибі від Максима Побера - кошти на МРТ зібрані, і прохання про оплату обстеження знято. Зараз малюк вдома, приїде в понеділок, 31 січня.

П.С. За останній тиждень шестеро діток з хірургії ЗУСДМЦ пройшли дорогі КТ та МРТ. Якимось дивом, а точніше завдяки допомозі наших постійних благодійників, ми змогли їх оплатити, не дивлячись на те, що не для всіх діток надходять адресні кошти, і не всіх діток, в силу різних причин, ми можемо розміщувати на сайті. Але своєчасна діагностика настільки важлива при онко, що немає вибору, окрім як знайти кошти.

А ще дуже важливі препарати. У відділенні хірургії зараз дуже потрібен Грастим 5 фл і Цисплатин 50 мг 10 фл. Флакон Грастиму - 800 гривень, 5 флаконів - 4000. Цисплатин - 160 гривень, 10 флаконів - 1600 гривень.

Загалом на купівлю препаратів потрібно 5600 гривень. Сьогодні у відділенні залишився один флакон цисплатину і ні одного флакона Грастиму на переповнене відділення дітей.

Рекізити для надання допомоги