Новини / Середа, 05 листопада, 2014

ФКУ катастрофа!

Щойно відбулась розмова, якої я дуже боялась. До мене подзвонила мама, дитина,якої хворіє на фенілкетонурію. Вона хотіла взнати зовсім просту інформацію: скільки вже вдалось зібрати грошей на спецхарчування для діток із цим діагнозом. «65 гривень замість 58 417»… Опісля почутого вона, неначе втратила дар мови і довго мовчала. Мабуть набиралась сил аби задати одне єдине запитання «Що ж нам тепер робити?».

                 

    

               Сподіватись на диво…Напевно лишень воно  може  нам допомогти у цій жахливій ситуації. Через два тижні дітям, що хворіють на фенілкетонурію терміново потрібна суміш, без якої відбудеться катастрофа – недотримуючись безбілкової дієти надзвичайно погіршиться їхній фізичний та психічний стан.

Найтерміновіше харчування ФКУ-2 необхідне 6 дітям. Їм необхідно закупити 30 банок суміші, що коштує 58 417 гривень. 

Цими діточками є: Настя – 6 років, Христя - 4 роки, Дмитрик – 5 років, Тетянка - 6 років, Катруся 10 років, Наталочка  8 років.

Кожен з них неповторна і дуже цікава особистість.

Ось наприклад, Тетянка дуже любить копіювати поведінку мами, і в неї це чудово виходить. А ще у неї є незвичне захоплення – вона може годинами розглядати малюнки, картини. Спражня поціновувачка мистецтва:).Також вона чуйна та турботлива дитина: якщо хтось поріжеться, то перейматиметься за нього більше, аніж як якби це сталось з нею.

А Дмитрик від вересня повністю зайнятий власним розвитком – ходить у спец садочок, де вчиться рахувати, писати, малювати. І що найважливіше, він сам дуже хоче розвиватись і отримує від цього неабияку радість.

Настя – юний талант. І співати вміє, і танцювати. Також вона дитина колективу: з всіма дружить і її всі дуже люблять. І це не дивно, адже Настя просто випромінює позитив.

Ці світлі та чуйні діти дуже потребують маленького чуда.

Менш, аніж за два тижні завершаться запаси, які вони мали. А держава наразі не може забезпечити їх сумішшю ФКУ 2.

Та це лиш найтерміновіші діти, а загалом спецхарчування потребують 25 діток. І на два тижні для них усіх необхідно закупити 58 банок, що коштуватиме 147 300 гривень. Батьки та діти у відчаї,  і відчувають себе покинутими. Але це ж не так! Я вірю, що все вдасться і що Ви допоможете нам у цьому зборі!

Сподіваємось на Вашу підтримку  і будемо вдячні за будь яку фінансову допомогу!

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для дітей з фенілкетонурією.

Координатор напрямку «Харчування для дітей з ФКУ»

Яким’юк Соломія

Тел.0673232550