Новини / Неділя, 15 березня, 2015

ІТ-Миколай 2014 – підсумки.

Цього року ми втретє проводили спільну з львівським ІТ акцію «ІТ-Миколай 2014». У нас були досить амбітні плани, однак, не зважаючи на кризу та війну, завдяки всім вам, нам вдалось реалізувати майже все задумане, а іноді і трошки більше!

 
          Основними пріоритетами цього року були - Електрохірургічний коагулятор для операційної, інфузомати ББраун fms з розхідними та нові функціональні ліжка у хірургію ЗУСДМЦ. Та окрім цього, життя вносило свої корективи, і завдяки всім, хто долучився, ми змогли вирішити кілька нагальних проблем, що виникли у лікарні під час акції «ІТ-Миколай 2014».
          Цього року нам вдалось зібрати – 439148,53 грн. Це просто неймовірно, зважаючи на ситуацію в країні, адже люди, які це зробили, активно підтримують і армію, і поранених, і при цьому не забувають і про наших дітей! Щиро вам дякуємо!

 
 
          Першою з наших закупок став Антикоагулятор в операційну вартістю 57000,00 грн. Цей аппарат являє собою електроніж, з допомогою якого оперуватимуть дітей з онкозахворюваннями.
          Ці діти, на жаль, потребують частих, а іноді, екстрених операційних втручань і наявність сучасного обладнання в операційній є додатковим шансом на успішне лікування та одужання.
          Наші хірурги давно мріяли про сучасний антикоагулятор, і завдяки вам, вони його мають!
 
 
 
          Основною нашою мрією цього року були нові ліжка у хірургію. На жаль, через шалений скачок цін, з 20 необхідних ми змогли придбати лише 11 двохсекційних ліжок та матраси до них вартістю 128040,00 грн. Однак, радості від їх появи у лікарні всеодно не було меж!
 
 
 
 
          Особлива подяка хлопцям з ІТ компаній, що не лише долучились до збору коштів, а ще й  фізично прийняли участь у розвантаженні та збірці цих самих ліжок у відділенні, на радість лікарям, медсестричкам та дітлахам з хірургії :)
 
 
 
          Не менш омріяними стали і Інфузмати ББраун fms та лінії інфузомат спейс до них. Ми змогли придбати 5 інфузоматів і 1000 ліній до них для відділення хірургії вартістю 201 204,92 грн. І хоч планували ми закупити 10 інфузоматів, насправді, навіть 5 додаткових інфузійних насосів принципово змінюю лікувальний процесс на краще.
          Тому, персонал відділення та батьки наших підопічних малюків безмежно вдячні за можливість якісно проводити хіміотерапію одночасно кільком дітям, а не чекати, коли звільняться наявні інфузомати, щоб підключити наступного пацієнта.
          Під час хімії зазвичай малюкам вводять декілька препаратів, і дуже важливо, щоб інтенсивеість їх введення відповідала протоколу лікування. Раніше рахувати крапельки доводилось мамам, та в усіх відношеннях краще і надійніше, якщо це робить апарт.
          Ми мріємо, щоб у наших (хоча б дитячих!) лікарнях на кожного пацієнта було розраховано по два-три інфузомати, як у розвинутих країнах, і ми впевнені, що одного дня ця мрія здійсниться! Дякуємо вам!
 
 
 
          Одним з незапланованих подарунків стали Реактиви для визначення рівня метотрексату в крові для малюка з гематології вартістю 22273,20 грн.
          Метотрексат – так звана «важка хімія», дуже токсичний, та проте, і ефективний препарат у лікування онкозахворювань. Після початку введення препарату, кількість його накопичення в крові необхідно контролювати, якщо він виводиться сам – все добре, якщо ні – потрібно вводити додаткові препарати чи зупиняти блок.
          Без можливості постійного контролю введення препарату, лікування не починають, онак, всі ми розуміємо, що важку хімію призначають у випадках, коли хвороба дуже агрессивна і пацієнт знаходиться у групі високого ризику. А в таких випадках не почати лікування вчасно – вртатити останній шанс…
          Завдяки вам, малюк з гематології зміг вчасно розпочати блок і ми дуже сподіваємось, що у нього все буде добре!
 
 
          Ще одним незапланованим подарунком став Комплект для Prizmaflex 1шт та розчин Duosol 5л 6шт, для реанімації вартістю 17227,98 грн.
          Апарат Прізмафлекс використовують для проведення процедури, аналогічної гемодіалізу, але менш травматичної, для важких дітей в реанімації. На момент проведення акції, у лікарні з'явився маленький претендент та проведенні цієї процедури, і, з вашою допомогою, лікування для нього стало можливим!
 
 
          Ну і останній подарунок - комплекти постільної білизни  та подушки для хірургії, адже яка радість від новеньких ліжок, якщо вони не застелені новими яскравими та кольоровими простирадлами та підодіяльниками!  30 кольорових комплектів та 20 новеньких подушок вартували нам 12032,43 грн і подарували безліч задоволених посмішок :)
          Проект "Кольорові сни" тривав вже кілька років, і цьогоріч, завдяки "ІТ Миколай 2014" ми, нарешті, змогли його завершити і закупити гарну нову постіль для наших дітлахів!
 
          Цьогорічний ІТ-Миколай приніс багато подарунків дітям у лікарнях і ми, лікарі, медсестри, батьки і маленькі пацієнти безмежно вдячні всім його помічникам!
          Ви найкращі!

 

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02