Новини / Середа, 14 грудня, 2022

Близько 2 тисяч освітян Львівщини пройшли психо-едукаційні тренінги!

Велика команда психологів 3 місяці працювала у кількох районах Львівської області, аби навчити вчителів, батьків та школярів працювати зі своїм стресом.

 

«На початку війни ми зустрілися для себе із нетиповими ситуаціями, реакціями і станами. До лютого 2022 на них ніхто не зважав, зараз це доволі небезпечно, адже стрес, страх, ПТСР, якщо їх не лікувати, опісля переростають у серйозні захворювання!» зазначила голови робочої групи Медико-психосоціальної підтримки Львівської обласної адміністрації Галина Бордун 


Ці тренінги дали змогу навчити освітян і шкільних психологів розпізнавати і запобігати психологічним проблемам у школярів та співробітників. Фактично психологи дали певний базовий рівень, який допоможе у роботі вчителів.


«Ми почали ці тренінги у жовтні і це дало змогу охопити 100 шкіл Львівщини, хоча в області є 1000. Але ми продовжуємо рухатися у цьому напрямку далі, і я думаю що нам вдасться такі тренінги провести у всіх навчальних закладах регіону». 

 

Проєкт «Психологічна підтримка в консультативно-координаційних центрах районів Львівщини» втілюється Благодійний фонд «Крила надії» в межах програми «Шелтер», що реалізується Фонд Східна Європа за фінансової підтримки Embassy of Denmark in Ukraine.