Новини / Четвер, 17 серпня, 2023

Звіт за липень 2023

Літо для канікул? Дзуськи! Літо для активної роботи, якщо ти працівник благодійного фонду!


В липні 2023  наша команда продовжувала діяльність за такими напрямами:

-Медичний напрямок.

-Захист захисників.

-Гуманітарний напрямок.

 

Медичний напрямок:

Ми продовжуємо пітримувати важкохворих діток і в липні ми надали допомогу необхідними ліками та лікарськими засобами, які закупили, адресно фізичним особам на суму  88194 грн. Окрім того ми отримали від благодійників та передали для потребуючих важкохворих підопічних  гуманітарну медичну допомогу (ліки та лікарські засоби для фіз осіб)  на суму 1843 грн.


Також в липні було підтримано 2 лікарні, які лікують важкохворих діток, КНП “Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр” та Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "ОХМАТДИТ" на загальну суму 485674 грн.  На ці кошти ми закупили та передали в якості благодійної допомоги розхідні матеріали для виконання комп'ютерної томографії, розхідні матеріали для проведення молекулярно-генетичних аналізів, медичне обладнання (Аудіометр - імпедансмет). 


Також 2 лікарні отримали гуманітарну допомогу у вигляді шприців та перев’язочних матеріалів. 


Окрім того в липні фонд оплатив розробку кошторисної документації для проведення ремонту у 7-ми палатах (14 ліжко-місць) відділення хірургії  КНП “Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр”. 

Ця документація - це лише початок. Адже хірургічне відділення КНП ЗУСДМЦ надає стаціонарну хірургічну допомогу  дітям, яка включає широкий спектр послуг: 

- лікування хворих дітей з доброякісними та злоякісними пухлинами;


- проведення хірургічних втручань у дітей з онкологічними захворюваннями;


- проведення хірургічних втручань у дітей з вадами щелепно-лицевої ділянки, ортопедичними, урологічними захворюваннями, вродженими та набутими вадами органів грудної клітки і черевної порожнини, хірургічний супровід дітей з орфанними (рідкісними) захворюваннями. 


В післяопераційний період або під час хіміотерапії, маленькі пацієнти потребують особливої уваги та піклування, і важливо надати не лише медичну підтримку, а й створити комфортні умови для перебування дитини та її батьків або родичів в палатах. Тому ми маємо амбітні цілі допомогти лікарні забезпечити ці умови, щоб маленькі пацієнти в такий важливий для себе період почувалися комфортно та захищено, мали можливість провести гігієнічні процедури та перепочити між медичними процедурами. 


Коли цей амбітний проект буде втілено, то більше 500 дітей в рік, які проходитимуть лікування в хірургічному відділенні ЗУСДМЦ,  зможе скористатися його результатами.


Але в липні ми співпрацювали не лише з лікарнями, а й з нашими партнерами - благодійними та громадськими організаціями. Разом з 3 партнерськими організаціями ми  надали допомогу медичними засобами потребуючим.  Це були підгузки для хоспісів та лежачих хворих, якими опікуються наші партнери. 


Таким чином в межах гуманітарного напрямку в липні нам вдалось підтримати біля 300 потребуючих, більшість з яких - важкохворі діти. 


Загальний обсяг підтримки важкохворих підопічних в межах медичного напрямку (благодійна та гуманітарна допомога) в липні:  1 196 588,53 грн.


Захист захисників:

Ми продовжуємо забезпечувати наших захисників та захисніць засобами домедичної допомоги. “Такмед”, як ми іноді називаємо цей напрям між собою,  традиційно є для нас надважливим пріоритетом! 


В липні ми, як і всі роки починаючи з 2014, фандрейзили, закупали та формували аптечки для захисників і захисниць та рюкзаки для парамедиків. Обʼєднуючи  зусилля донорів, кожного та кожної, хто донатив на допомогу захисникам та захисницям, нам вдалось зібрати та відправити на передову 50 аптечок для військових, 1 наплічник для парамедика та закупити і передати 40 кровоспинних пов’язок. Тож це майже 100 життів, які можна зберегти завдяки якісній домедичній допомозі. 

Сума підтримки склала 121503,13 грн. 


В нас відкрито постійний  збір на закупівлю комплектуючих для індивідуальних аптечок. Стати на захист захисників чи захисниць можна донатом на такмед. Реквізити є у нас на сайті.


Гуманітарний напрямок: 

Починаючи з перших днів повномасштабного вторгнення, в нас продовжує працювати гуманітарний хаб. Ми разом з партнерами (громадські та благодійні організації) надаємо підтримку їжею та клінічним харчуванням для потребуючих (постраждале населення, ВПО, військові, люди в складних життєвих умовах, які ще і ускладнює війна).


В липні місяці наша команда, яка працює на складі у Львові, отримала від благодійників, розфасувала, спакувала, завантажила та відправила   8598 упаковок їжі  та 4788 упаковок води. Що ж це було? Це:


- 14 т 340 кг кави, супів та вермішелі швидкого приготування, кондитерських виробів і 28728 літрів бутильованої питної води   Ця допомога надана завдяки нашим партнерам (27 громадських та благодійних організацій) поїхала в 12 регіонів країни. У ​​Вінницькій Івано-Франківській, Запорізькій, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Донецкій, Полтавській, Черкаській, Львівській, Волинській, Одеській допомогу їжею отримали 5557 потребуючих. 


А що з водою? Чи могли ми залишитись осторонь та не включитися в допомогу нашій українській Херсонщині? Звісно, що ні! Вода поїхала в спекотні громади Херсонщини, які залишились після руйнування ворогом дамби Каховського водосховища без води… Так, не всі потерпали від надмірної кількості води, деякі громади деокупованої Херсонщини, які знаходились вище Каховського водосховища, отримали ще одну проблему: від них пішла вода, у т.ч. питна. Ми всі знаємо, як важливо для життя людини вживати воду, ми не можемо жити без неї… А в цих громадах, які ще не відновились після окупації та щодня потерпають від обстрілів, ще і води не стало. 


Тож завдяки нашим благодійникам, роботі нашої команди та 3 організаціям-партнерам нам вдалось передати в ці громади 28 728 літрів бутильованої питної води, що дало змогу забезпечити приблизно 480 осіб питною водою на цей спекотний липень.


Традиційно  в липнв ми підтримували і тих, хто в певний період свого життя потребує спеціалізованого клінічного харчування. Допомогу таким харчуванням  ми забезпечили 2 підопічним в Львівській та Харківській областях. Було передано спеціалізованого клінічного харчування на загальну суму ​​2250 грн.

Загальна сума наданої допомоги їжею (у т ч клінічне харчування) та питною водою склала 1 980 658,29 грн.

 

Детальніше тут

 

Дякуємо, що ви з нами💛!