Новини / Вівторок, 10 липня, 2018

Другий шанс для Христі: повторна ТКМ.

Христі Страдомській 15 років і декілька останніх місяців вона живе у лікарні. В неї рідкісне генетичне захворювання, через яке страждає її імунна система. І навіть звичайна інфекція може призвести до неминучих наслідків.

  

  Христинка хворіє з народження, але коли вона захворіла на менінгіт, стан дівчинки дуже погіршився і лікарі та батьки зрозуміли, що потрібні радикальні рішення.

       Минулого літа Христі провели ТКМ від неродинного донора. Все йшло добре, поволі почало налагоджуватись її життя і родина видихнула з полегшенням. Але в кінці січня цього року, почалось відторгнення. Кістковий мозок не прижився. Пішли ускладнення по всім внутрішнім органам, виявили діабет і  тепер вона може їсти лише спеціальні суміші, звичайну їжу вона вживати не може. Вже кілька місяців Христинка живе у лікарні та потребує постійних переливань крові, бо власні клітини крові не виробляються.

       Для того аби врятувати дитину потрібна повторна ТКМ за кордоном. Їй готова прийняти в серпні польська клініка, але лише після повної оплати лікування, а це 120 000 Є.  На жаль державні кошти виділені на 2018 рік вже  закінчились. Тому, саме небайдужі люди її єдина надія. Христя мріє про зовсім прості речі: спілкування з однолітками, хоче завести собачку, а ще багато подорожувати. Так, саме такі звичні для нас речі, у її випадку звучать, як мрії.

      А ще вона дуже хоче жити! Просто жити, без інвалідного візочка, без переливань і медикаментів, без страху за завтрашній день. Чи заслуговує на це 15-ти річна дівчинка? Відповідь однозначна - так. Тільки ціна цих мрій – 120 000 євро… Але кажуть, що мрії, які мають ціну – це вже не мрії, це плани! І у Христинки по плану повторна ТКМ ! А час
у на диво – лише місяць.


Кошти можна надсилати на реквізити фонду, вказавши у призначенні: добровільна пожертва для Христинки Страдомської.

або на 

Картку мами Христі: Картка Приватбанку 5168757357429135 Ірина Страдомська

Координатор проекту: Яким'юк Соломія

                           тел.: 0673232550