Новини / П'ятниця, 29 травня, 2020

Ендопротез для Марії

Останні дні травня. Якби не карантин, усі вулички, скверики, кафе були б переповнені щасливими старшокласниками і студентами. Та навіть за нинішніх умов, дівчатка чепуряться, щоб вийти у скайп чи зум на свято останнього дзвоника чи просто потеревенити перед канікулами з друзями. Усі в передчутті літа.


А тепер уявімо 17-ти річну дівчину, що спостерігає за травневим буйством природи та виром життя з вікна лікарняної палати. Після хіміотерапії та променевої у неї вже цілком випало волосся, але все такі ж великі блакитні очі та легка посмішка на обличчі.

Коли в однолітків дівчини питають про плани на майбутнє, вони наперебій розповідають, куди готуються вступати чи яку б професію хотіли опанувати. Марія теж могла б розповісти, як їй подобається співати і малювати, і що її майбутній фах був би пов’язаний з творчістю та дизайном, можливо, це буде власна web-студія. Вона обов’язково на своєму смарт-фоні показала б вам анімовані відео, які сама створила. Та поки розмови про майбутнє дещо про інше. Восени в Марії виявили пухлину в коліні - саркому Юїнга, і вона просто хоче бути здоровою і зберегти уражену хворобою ногу.

І така можливість існує. Марії потрібен індивідуальний ендопротез, який буде «рости» разом з нею та адаптовуватись до її організму впродовж усього життя. Його вартість 295000 грн – сума нереальна для родини. Операція має бути через місяць - і майже стільки ж часу виготовляється протез. Але, щоб його почали робити, потрібно оплатити всю суму... Значить часу на збір - меньше тижня!

Ми дуже хочемо, щоб Марія насолоджувалася наступною весню, занурюючись носом в пухнасті галузки бузку, теревенячи з подругами на терасі кафе з горнятком лавандового лате, або кружляючи босоніж під теплою травневою зливою. І все це буде можливо якщо ми встигнемо за тиждень зібрати 295 тисяч гривень.

Реквізити для допомоги:

5169330511367333 – карта ПриватБанк

• IBAN UA533253210000026005053715836

код ЄДРПОУ 35620901 – перекази з інших банків

• для переказів з-за кордону www.liqpay.ua/ru/checkout/card/i92692777102

Призначенні платежу  "для Марії" або "на ендопротоез"

Звіт по збірці: https://cutt.ly/PyZ2rax