Новини / Понеділок, 14 квітня, 2008

Максим Романик. Новини з Сінгапуру.

Максимко молодець, – каже мама. – На його долю стільки всього випало, але він не скаржиться, не плаче. Щоправда, хвороба зробила його значно старшим: він розмірковує, робить деякі висновки зовсім не як чотирирічне дитя. Я щодня вранці й увечері молюся та дякую Богу, а також тим добрим людям, які допомогли нам сюди потрапити. Бо тутешній рівень медицини, на жаль, не можна порівняти з нашим. Дитина тут не відчуває болю. Після 16-годинної операції вже через кілька днів син ходив по палаті. А коли йому робили пункцію кісткового мозку, він навіть не відчув цього .


Хлопчик уже пройшов чотири курси хіміотерапії. Минулого тижня почався п’ятий курс, але полегшений. Максим не лежить у лікарні. а лише приходить на процедури. А після них навіть може трохи покататися в парку на велосипеді. Тепер треба молитись, аби після останнього курсу в кістковому мозку дитини не виявили метастаз. Бо лише за таких умов може йтися про його пересадку. Лікарі не дають наразі жодних прогнозів. Воліють говорити лише тоді, коли мають результати аналізів та обстежень на руках.
 
 – Максимко швидко знаходить спільну мову з дітьми, – каже мама. – У цій клініці лікують іще двох діток з України, батьки живуть десь біля Києва. Крім того, син добре спілкується англійською, з ним охоче розмовляє медперсонал клініки, діти нових друзів, яких ми знайшли тут.


Максимко з мамою часто ходять до церкви. Недавно причащались. Галя (мама хлопчика) розповідає, що після причастія син її питає: "Мамо, ти щаслива?" Вона відповідає: "Так, синочку". І Максим знову говорить: "Ти знаєш, і я теж".
Галина розповідає, що молитва і причастя дуже допомагають їм, якось спокійніше стає на душі і їй і Максимку.
На 11.04 на рахунок поступило ~80 697 Є. Потрібно загалом приблизно 120 тис. Є
Дякуємо усім, хто допомагає - хто жертвує, хто молиться, хто підтримує, адже тільки завдяки Вашій допомозі наш хлопчик лікується у Сінгапурі і має шанс перемогти хворобу!

 

 

 Якщо ви вирішили допомогти Максиму  і переказати кошти , просимо вказати в призначенні платежу - для Максима Романика