Новини / Середа, 18 листопада, 2009

Новини з хірургії Львівської обласної

Фостійчук Валерія сьогодні поїхала додому. Основну хімію дівчинка закінчила і зараз приїжджала піднімати аналізи.Почувається Валерія добре. Вона так мріяла про дні, коли більше не доведеться їздити на хімію! І, здається, ці дні настали.
Тепер Валерія буде їздити в лікарню тільки на перевірки. Але ще протягом 6 місяців їй доведеться приймати Остеогенон і кальцій Д3 Нікомед. Звичайно, найстрашніше вже позаду, але допомога дівчинці все ще потрібна. Упаковка Остеогенон № 40 коштує 180 гривень і вистачає її на 10 днів. Якщо порахувати на 6 місяців, виходить не маленька сума - 3240 гривень. Упаковка кальцій Д3 Нікомед № 50 коштує близько 50 гривень і її вистачить на 25 днів, а на 6 місяців це ще 300 гривень. Загалом, потрібно ще близько 3500 гривень.
Сума ніби й невелика, але в сім'ї троє дітей, і вже півтора року триває лікування Валерії. Препарати, операції, поїздки в лікарню - все це коштувало не малих грошей. На рахунок фонду для Валерії за весь час прийшло тільки 100 гривень - цього вистачить на дві упаковки кальцію. Допоможіть нашій дівчинці закінчити лікування. Препарат Остеогенон необхідний для зміцнення кістки, а вона у Валерії дуже тендітна і буде такою ще декілька років. 


Ткачук Вадим закінчив основну хімію ще три тижні тому. У хлопчика все добре, якщо б не одне прикре «але» ... Ми вже писали, що у Вадима зламана хвора рука. Ще наприкінці вересня потрібна була повторна операція, і тільки зараз лікар наважився її проводити. Коли помітили перелом, хлопчик був на хімії, потім у нього падали аналізи і провести операцію було неможливо.
У п'ятницю Вадима оперують. Оперувати хотіли ще вчора, але хлопчик перехворів запаленням легенів і в лікарні вирішили, що краще ще пару днів почекати. Зараз Вадим приймає антибіотики, лазолван сироп і ходить на інгаляції.
До лікарні він приїхав з бабусею, а сьогодні вже приїхала мама. Дуже сподіваємося, що операція пройде успішно і що кісточку можна буде врятувати.
Зараз на рахунку фонду для Вадима залишилося 2430 гривень. Хочеться вірити, що цієї суми буде достатньо на витратні матеріали та препарати, які можуть знадобитися після операції.
Просимо всіх тримати кулачки за нашого непосиду, дуже хочеться вірити, що з ним все буде добре.

Федіс Ілля в лікарні з мамою. Ілля великий молодець! Тиждень тому малюка успішно прооперували. Операція була дуже складною і тривала 4 години. Іллюша переніс її успішно, о 2 годині ночі відійшов від наркозу і попросив печива, чаю, соку і все, що зміг пригадати.
Через день вони вже були у звичайній палаті. Самопочуття малюка було відмінним, аналізи нормальні і вчора йому вже почали капати хімію.
Перед операцією в Іллі був важкий тиждень в реанімації, і малюк був дуже слабкий. Зараз все набагато краще і хочеться вірити, що надалі Ілля буде тішити нас хорошими аналізами і чудовим апетитом! Все обов'язково буде добре!

 
Мельник Ангеліна в понеділок приїхала з мамою в лікарню і нарешті почала перший блок післяопераційної хіміотерапії. У зв'язку з карантином малечі довелося відкласти перший блок майже на три тижні, але виходу не було, тим більше, що Аня, мама Ангелінки, сама занедужала і не могла їхати в лікарню.
Після операції дівчинка добре відновлюється і почувається теж добре. Правда зараз, під час хімії, вередує і плаче, але будемо сподіватися, що поганий настрій дівчингки пройде з закінченням блоку.
На початку грудня Ангелінці потрібно знову їхати до Києва, на планову перевірку до лікаря, який оперував дівчинку.
 
 Марич Ростик в лікарні, приїхав з татом піднімати аналізи.
Почувається Ростик добре, повеселішав, трохи відпочиввдома. Тато теж втішився, можна було і не питати, як себе почуває хлопчик - все було видно по татові.
З понеділка Ростик вводять рекормон.
Він закінчив черговий курс хіміотерапії, пройшов курс опромінення і в найближчому майбутньому хлопчику потрібно буде їхати до Києва на перевірку.
Ростик веселий і допитливий хлопчик, у нього все краще і краще виходить говорити і посміхатися. У нього все має бути добре!