Новини / Четвер, 11 березня, 2010

Кожній пані по тюльпані! :)

Ну ось і настала весна! І хоча за вікном ще не зовсім весняна погода, проте на душі вже потроху стає радісніше і тепліше. Неабияку роль в цьому відіграє наближення першого весняного свята – Міжнародного жіночого дня. Саме з цієї нагоди ми надумали на занятті з дітками робити тюльпани. Для цього нам знадобився кабель (який слугував стебельцем для квіток), тоненький дріт, клей, ножиці і багато-багато кольорового паперу.

Отож, коли ми запропонували діткам робити квітки, вони по-весняному зраділи і одразу ж охоче приступили до клопіткої роботи над подаруночками для своїх дорогеньких мам.

Спочатку у відділенні гематології було четверо дітлахів. Згодом приєднався ще один батько із сином Миколкою. Всі вони завзято вигадували ЯКУ ж саме квіточку в якості презента вони хочуть зробити. Потім почалася найголовніша частина заняття – втілення ідеї в реальність. Робота закипіла: папір хрустів між лезами ножиць; дріт обмотувався навколо деталей,які потрібно було приєднати одну до одної; клей намазувався на ті частинки, які треба було зліпити докупи, а часом і на руки та столи..

Найбільше квіточок наробив наш давній підопічний Ігорко Шеремета. Щоправда, разом зі своєю мамою. Удвох вони ще й показали нам ще одну цікаву техніку виготовлення  паперових квітів. У них вийшов справжній букет.

Але й решта діток не відставали у створенні квіток.

Загалом усім було весело і цікаво творити весняну красу в дружньому колі. І кожен мав змогу відпочити за цікавим заняттям і заздалегідь підготуватися до жіночого свята, аби подарувати своїм матусям, бабусям, сестричкам та тіткам трошки весняного тепла для душі, адже зараз воно їм так потрібне.