Новини / Вівторок, 08 червня, 2010

Паперові забавки-складанки :)

Іноді всесвітня мережа Інтернет відкриває перед нами прості, але такі цікаві варіанти рукоділля. Саме так сталося і перед нашим попереднім заняттям на Дністервській.

Увесь тиждень я ламала собі голову над тим, що ж придумати на суботнє заняття. Адже так хотілося зайняти діток чимось цікавеньким не лише на 2-3 години, доки з ними проводять час волонтери, а й після закінчення арт-терапевтичного заняття.

Отож, як я вже казала, саме завдяки Інтернету для наших хворих знайшлося чудове завдання: виготовлення паперових складанок.

Вперше спостерігаючи процес виготовлення такої забавки, я була страшенно захоплена побаченим і одразу ж вирішила спробувати зробити таку штуковину власноруч, дотримуючись знайденої схеми. Виявилося, що насправді це зовсім не важко, як здається на перший погляд. А  складання фігурок із готової іграшки чудово розважає і навіть заспокоює. Отже це завдання ідеально підходить для наших занять в лікарні.

Щоправда, один мінус в такому завданні всеж є: надто вже швидко ота забавка робиться; не встигнеш зацікавитися роботою, як уже все – готово. :(

Однак і це не стало завадою хорошому заняттю, адже кольоровий папір і картон завжди пробуджують дитячу фантазію. Дітки навіть вигадали ще один спосіб розваг із паперовими складанками: крім складання фігур із саморобних забавок за схемою, малеча ще й будувала різноманітні конструкції з кількох таких складанок.