Новини / Середа, 23 червня, 2010

Кольорові кутасики! :)

На заняття у Львівській обласній ми запланували виготовлення гусені з ниток. Що із цього вийшло дивіться далі.

Отже, для виготовлення гусені з ниток, спочатку ми повинні власноруч зробити кольорові кутасики. Насправді, не така вже й швидка це справа!

 Спочатку потрібно вирізати два ідентичних кільця з картону і зробити в них однакові невеличкі отвори по центру. Далі на два кільця разом через внутрішній отвір намотуємо по колу нитку. Чим більше нитки намотати – тим гарніший вийде кутасик. Після того, як ми намотали достатньо ниток, потрібно обережно розрізати їх ножицями по краю кілець. Самі кільця трошечки відділяємо одне від одного, і зв’язуємо нитки між ними ще однією ниткою. Тепер можемо сміливо знімати паперові кільця і розпушувати нитки – і наш кутасик готовий!

Чим більше отаких кутасиків послідовно зв’язати між собою, тим довшою, відповідно, вийде гусінь.

Варто звернути увагу на те, що отака гусінь може бути як однотонна, так і різнокольорова. А спосіб намотування ниток на паперові кільця утворює той чи інший візерунок в кінцевому результаті. Тут усе залежить від нашої фантазії та того, як ми будемо чергувати нитки при намотуванні й готові кутасики при звязуванні.

Останнім штрихом створення гусені є наклеювання очок та ротика.

Отак і виходять пухнасті кольорові й усміхнені гусенички. :)

Однак дітки дуже винахідливі і не хотіли обмежуватися на занятті нашими ідеями щодо гусені. Таким чином на світ зявилися їх власні витвори мистецтва: різноманітні ляльки, пояски, кутасики для гумок на волосся, брелоки для мобільних телефонів та інші цікаві прикраси з ниток.

Спостерігаючи за поведінкою дітей під час заняття, один висновок ми зробили однозначно: заняття з нитками ну дуже захоплює дітей! А ще, під час таких занять в них зявляється просто неймовірна кількість творчих ідей, якими можна не лише насолоджуватися естетично,а й успішно використовувати у повсякденному житті. Саме тому ми обов’язково ще не раз влаштуємо в лікарні «ниткові» творчі заняття! :)