Новини / П'ятниця, 09 липня, 2010

Гайда малювати крейдою! :)

Усі ми колись у дитинстві обожнювали малювати. Одним з улюблених занять дітлахів є малювання крейдою.
Пам’ятаю, як я й сама обожнювала цю розвагу. Разом з друзями ми малювали різноманітні пейзажі, тваринок, людей, іграшки, замки та інші цікавинки. Це завжди було дуже весело і гамірно. З тих часів у мене й залишилася любов до крейди і ціла купа приємних спогадів, пов’язаних із нею.
Отож, ми не могли не подарувати таку радість нашим підопічним із Львівської обласної. Власне, це заняття й було проведено минулої суботи.
Щоправда, сучасній малечі із крейдою пощастило дещо більше, ніж нам. Адже про такий вибір кольорів,який існує зараз, ми могли лише мріяти.
Але оскільки на вулицю діток повести ми не можемо, довелося трохи помізкувати, аби зробити проведення заняття в лікарні можливим.
На думку одразу спала ідея малювати тією ж крейдою, але на звичайному темному папері. Таким чином дітки мали змогу розмалювати свій клаптик «асфальту» прямо на столі J
У відділенні гематології було лише двоє діток: тринадцятирічна Аня і маленька Адріянка, яка постійно посміхалася.
Аня пів року тому потрапила до відділення із діагнозом гостра В-зрілоклітинна лімфобластна лейкемія.До лікарні Аня вела дуже активний спосіб життя, займалася різними видами спорту, зокрема, грала у збірній команді із гандболу. Тепер, каже, лише іноді виходить прогулятися навколо лікарні. Решту часу проводить, блукаючи всесвітньою мережею Інтернет. Розказує, що дуже любить наші творчі заняття і часто заходить на наш сайт, аби почитати статті та переглянути нові фотографії.
На суботньому занятті Аня намалювала двох метеликів на різних аркушах паперу. Коли я запитала чому вона вирішила малювати другого метелика, схожого на першого, вона відповіла, що перший їй не вдався і вона хоче спробувати намалювати гарніше. Хоча насправді обидва метелики були дуже симпатичні. Потім ми ще жартували, що це братик і сестричка.
Мама Ані також вирішила згадати дитинство. Вона намалювала надзвичайно красиві ромашки.
Аня пройшла 5 блоків інтенсивної хіміотерапії, часом було дуже важко… В протокол, по якому лікують Аню, входить дуже дорогий препарат мабтера – один флакон коштує 15000 гривень, а Ані для закінчення курсу потрібно ще 4 (!!!) флакони. На два попередніх блоки мабтеру виділив Київ, а як буде з наступними – наразі невідомо. Також на курс іде 600 мг карбоплатини вартістю понад 1500 гривень і по 6 флаконів біовену моно – 3600 гривень. Отже, на наступний блок Ані потрібно понад 20 000 гривень! Для звичайної сім’ї це чи малі гроші, а таких курсів лишилось ще чотири.
Для продовження лікування Ані дуже потрібна фінансова допомога. Кошти для надання допомоги можна переказувати на реквізити  фонду , вказавши в призначенні : добровільна пожертва для Калиневич Анни.
Маленька Адріянка теж малювала квітку. Однак над нею ще й красувалися кумедні дощові хмаринки із сонечком і смугасто-кольорова веселка. Малювати таку красу дівчинці допомагала її матуся.
У відділенні хірургії заняття провести не вдалося. Причиною цьому став карантин, який розпочався внаслідок хвороби Марічки Пигитяк на вітрянку.
Однак матеріали для творчого заняття було передано батькам, аби маленькі художники таки створили свої кольорові «шедеври» і цікаво провели час.
Адже іноді цього часу так бракує…