Новини / Вівторок, 27 липня, 2010

Літо, спека, метелики... :)

Цього разу із дітьми на Дністерській ми пригадали основу простої і водночас такої неперевершеної техніки як квілінг.
 
 

  

 
 Це – техніка, яка дозволяє створювати об’ємні прикраси з паперу. Для цього спочатку потрібно порізати папір на тоненькі смужки, а потім скрутити їх в роли і надати бажаної форми, після чого готові роли склеюються в одну фігуру.
Як в хірургії, так і в гематології на заняття прийшло небагато дітей. Низькі показники не дають змоги брати участь у групових заняттях. Тому частина матеріалів було передано дітям в палати.
У відділенні хірургії найактивнішою «ученицею» була наша Надійка Рягіна .
Зараз в Надійки перерва між хіміями, скоро починається наступний блок. Наразі, аналізи потрохи ростуть. На наступний блок Надійці знадобиться 6 упаковок уромітексану , якого вже давно немає у відділенні.
 
 
 
 Спершу дівчинка зробила чудового квілінгового метелика.
 
 
 
А по тому заходилася плести фенечки, бо цього разу ми таки дотрималися своєї обіцянки і спеціально для Надійки прихопили із собою кольорові нитки.
 
 
 
Плетіння захопило не лише її, а й наших волонтерів. Дехто з них вже мав досвід у цьому занятті, а хтось, як і Надійка, робив свої перші кроки, чи то пак, вузлики у цій нитковій справі. Успіхи були помітні у всіх, тому і волонтери, і дітки залишилися задоволеними новими навиками та часом, проведеним на занятті.
Були на занятті іще один хлопчик і одна дівчинка. Щоправда, дівчинка переклала роботу над квілінговим метеликом на свою маму. Сама ж метеликів вирізала і розмальовувала блискітками за власною «технікою». А хлопчик з матусиною допомогою просто малював блискітками квіти.
Ще двоє діток не змогли займатися через сильний біль в руках.
У відділенні гематології на занятті був наш Ігорчик Шеремета .
 
 
 
За заняття ми наговорилися з ним досхочу, і те, що хлопчик погано чує, анітрохи нам в цьому не завадило. Ми з ним чудово розумілися і весело спілкувалися.
Ігорко розповідав про свій дім, дерева, які там ростуть, про своїх домашніх тваринок. Каже, є в нього й кури, й качки, й корова, - словом, ціла ферма Лише дуже мріє мати ще одну кізочку
Ігорчик почуває себе більш-менш нормально. Каже, лише руки сильно втомлюються і болять. Недавно він повернувся з Італії  , де планувалось робити пересадку кісткового мозку. Нажаль, ТКМ не відбулось, тому що в Ігорчика виявили ранній рецидив… Хлопчик повернувся додому, зараз проходить проти рецидивну хіміотерапію, як тільки він досягне ремісії, клініка готова буде прийняти його знову. І знову будуть потрібні кошти на поїздку…
Метелика ми з ним робили разом. Старалися чергувати роботу так,щоб хлопчик встигав відпочити і міг продовжувати працювати над метеликом. Спершу я тримала лінійку, а Ігорко малював під неї лінії на папері. Потім трошки мінялися. Далі я закручувала смужки, а Ігорчик мазав клеєм там, де було потрібно скріпити папір докупи.
 
 
 
Результатом нашої спільної праці став великий красивий кольоровий метелик.
 
 
 
Також на занятті була наша Анічка Калиневич. Аню відпустили на кілька днів додому, проте, замість того щоб мерщій пакувати речі, вона залюбки затрималась на зайнятті
Дівчинка нарешті вийшла з низьких аналізів, які аж ніяк не хотіли рости майже два тижня. Скоро починати наступний блок. На рахунку БФ «Крила надії» для Ані є 470 гривень, а потрібно буде і карбоплатину, і біовен моно флаконів 5-6 по 600 гривень кожен, і філграстим також флаконів 6 вартістю 430 гривень за один… Попередня хімія обійшлася понад 8000 гривень – це не враховуючи тих «дрібниць», які купували самі батьки… Препарати, які купувались тоді, у лікарні так і не з’явились.Тішить лише те, що мабтера для Ані на цей блок є! Але фінансова допомога буде дуже і дуже потрібна.
 
 
 
На зайнятті Анічка зробила чудового квілінгового метелика. Вкінці дівчинка ще й оздобила його краї крапельками клею з блискітками. Ігорчик взяв з неї приклад і прикрасив такими ж крапельками, лише іншого кольору, й свого метелика.
 
 
 
Ще одного метелика створив Юрчик із нашою волонтеркою Любою. Спочатку хлопчик, який був дуже стомлений після хімії, тримав лінійку, щоб Люба малювала під неї лінії, а потім вирізав смужки.
Юрчикова бабуся спостерігала за роботою онука і потихеньку робила свого метелика.
 
 
 
Ще один хлопчик на ім’я Андрійчик також зробив метелика. Він був невеличкий, зате хлопець впорався із завданням найшвидше.
 
 
 
Була на занятті й наша Адріянка. Це маленьке сонечко разом зі своєю мамусею зробило симпатичне квілінгове сердечко.
Загалом заняття було веселим, і атмосфера неймовірно зігрівала душу дружнім теплом.
 
 
  
 
Наталя Баландюк
БФ «Крила надії»
032 240 76 13
Проект «Терапія радістю» здійснюється за підтримки Львівської міської ради.