Новини / Вівторок, 14 вересня, 2010

Орігамі :)

Минулої суботи у лікарні на Дністерській ми разом із дітками освоювали ази цікавої техніки під назвою орігамі.

 

Сама назва техніки розшифровується як «складений папір» (орі — «складати», камі — «папір»). Тобто орігамі - це мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок. Термін оригамі відноситься до всіх типів складання паперу, а не тільки японських зразків.

Для наших діток ми підготували різноманітні варіанти створення орігамі: від найпростіших до більш складних.

На жаль, у відділенні хірургії заняття не відбулося через те, що у дітей були низькі показники. Однак цим діткам матеріали були передані для заняття в палатах. Серед них були й наші Анічка Свистун  і Софійка Станчак  .


 

 

У відділенні ж гематології заняття таки відбулося, незважаючи на те, що на загальному занятті присутніми були тільки троє діток.

Саме завдяки їм та нашим волонтерам на світ з’явилися чудові паперові тюльпани, кілька прекрасних лілій, кумедна свинка, парусник, вазонок і навіть куб.

 


 

Найбільше тюльпанів зробив хлопчик Вітя, який на заняття прийшов разом із своєю мамою.

 


 

Також йому допомагала виконувати завдання наша волонтерка.

 


 

Наша Анічка Калиневич   також робила тюльпанчики. А ще разом з нашим волонтером вона зуміла скласти чудовий парусник. Також з-під її рук з’явилися й орхідеї. Адже в суботу Анічкіні лейкоцити ще тримались, а в неділю вже зовсім попадали…

 

 

Зараз Ані потрібен грастим 7 флаконів  http://krylanadiyiorg.ua/articles/2010/09/07/435.html . З них наразі 1 куплено і 1 позичено ще вчора. Вартість одного флакона 850 гривень, на решту 6 флаконів терміново потрібно 5100 гривень! У батьків коштів немає. На рахунку БФ «Крила надії» є 1000 грн., бракує ще 4100 грн.

Ані дуже потрібна наша допомога.

Третім учасником заняття була дівчинка Оля, яка на занятті також не сачкувала. Однак, на жаль, фотографій дівчинки та її творіння немає, бо сталася маленька прикрість: у фотоапараті нашого фотографа посеред заняття розрядилася батарея – і він не зміг зазнимкувати усе, що було зроблено на занятті. :(

Незважаючи на це, загалом, заняття пройшло вдало. Кількість волонтерів була навіть більшою за кількість діток на занятті, тому цього разу  кожна дитина отримала предостатньо уваги та допомоги.

 


 

Отож, присутні діти та їх батьки були дуже задоволенні заняттям. А тому й наші волонтери покинули лікарню із чистим сумлінням та почуттям виконаного обовязку. :)

Тепер маємо гарне натхнення для пошуків нових творчих завдань для наших діток! ;)

 

 

 

Наталя Баландюк

БФ «Крила надії»

032 240 76 13

 

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.