Новини / Четвер, 23 грудня, 2010

Миколай дітям у лікарнях

19 грудня, день святого Миколая - ну хто в дитинстві не чекав на цей день? Ми всі родом з дитинства, мабуть тому, акція «Миколай дітям у лікарнях» вже давно стала для нас традиційною і найулюбленішою, адже на жодній з акцій ми не отримуємо стільки дитячих посмішок і тепла.

У Миколая завжди багато помічників, і цього року він завітав одразу в три Львівські дитячі лікарні. Та про все поступово.

 

 

Ще з початку минулого тижня наш маленький офіс почав обростати коробками та пакунками з розмальовками, пазлами, олівцями-фломастерами та різними «дитячими радощами», а коли приїхали солодкі подарунки - просто не було як повернутися… Та незручності тривали не довго :).

 

 

Акція розпочалась в суботу в 11 ранку, а закінчилась аж в 5 вечора! Наші волонтери завітали в травматологію та ІІ педіатрію Охматдиту, в неврологію та алергологію міської дитячої лікарні на Орлика, та, звичайно, у  ЗУСДМЦ на Дністровській у відділення хірургії та гематології, і обох педіатрій, . І в кожному з відділень їх зустрічали дітлахи, радісні, цікаві, усміхнені, з блискучими від нетерпіння очима, які ніби забули на сьогодні і про хвороби, і про лікарняні палати. І на всіх вистачило чудових дитячих журналів та розмальовок, а для тих, кого відпустили додому, подарунки традиційно залишили під подушками :) у палатах.

 

 

Роздавати подарунки – не така вже й проста справа, як виявилось! Під кінець акції у наших волонтерів боліли ноги, трусилися руки і не повертався язик :), та додому вони поверталися щасливими, адже найбільше щастя – це дарувати радість дітям! Це незабутнє враження, спостерігати, як нетерплячі маленькі ручки відкривають яскраву упаковку і ти з завмиранням серця дивишся на малюка і гадаєш: «сподобається - не сподобається?», а він обережно заглядає в пакунок, як у казку, і тішиться всім дрібничкам, які знаходить всередині!

 


 

Дуже хочеться подякувати усім, хто допоміг Миколаю і цього року завітати до діток у лікарнях. Величезне спасибі учасникам молодіжної громадської організації Академія української молоді, які в рамках акції «Миколай про тебе не забуде» передали чудові  розмальовки та дитячі журнали «Ангелятко» та «Зернятко», які дуже до вподоби нашим маленьким друзям, та ще й допомогли роздавати подарунки. Спасибі Ірині та її співробітникам за пакуночки з подарунками і за допомогу у лікарнях -  зайвих рук в суботу не було :). Також спасибі Управлінню преси та інформації за дитячі книжечки і розмальовки – усі вони знайшли маленьких власників.

І особливе спасибі Олені та Сергію Сенчукам за солодкі подарунки у вигляді великої цукерки, які дуже сподобались діткам :). Окрім наших маленьких друзів з лікарні, солодкі подарунки отримали дітки Лопатинської школи-інтернату, кількох загальноосвітніх шкіл, дітки прихожан Свято-Троїцької православної церкви.

Світло і тепло стає на душі від усвідомлення, що для дуже багатьох людей чужих дітей не буває, з такими помічниками Миколай не забуде ні про кого!

 

 

Марина Анісімова

БФ «Крила надії»

050 370 90 02