Новини / Понеділок, 10 жовтня, 2011

Пастельні тваринки :)

На цих вихідних діти із відділень гематології та хірургії мандрували континентами, малюючи білого ведмедя, що мешкає на Північному полюсі, представника Австралії – кенгуру, та орангутанга, що живе у лісах Африки та Індійських островів.

Із завданням малюки, як завжди, впорались бездоганно. Допомогли їм у цьому  воскові пастелі та ватман.

На жаль, у відділенні гематології - карантин, тому маленькі митці працювали самостійно по палатах. Їхні малюнки з нетерпінням бажаємо побачити на наступному тижні.

У відділенні хірургії ми мали змогу помалювати із дітьми особисто. Цього разу загального заняття не відбулось, ми працювали лише у палатах. Та  це ніяк не вплинуло на роботу. Діти, навпаки, проявляли фантазію, придумували власні історії, активно приймали участь у малюванні. 

   

Юрчик Сидоров  як завжди був дуже енергійним, навіть капельниця не завадила йому показати наскільки активним він може бути. Працюючи над малюнком, він встигав розповісти про намальованих тваринок, пожартувати, і роздивитись малюнки Михайлика. Спершу Юрчик малював мавпочку та ведмедя, а потім вирішив показати нам власне бачення картини, намалювавши два сонця, водоспад та річку, у якій водяться акули. Цікавий підхід до роботи :)


  

Із натхненням на цих вихідних працював і  Михайлик. Він не забував про жодну із деталей малюнку, цікаво підбирав кольори для роботи. Його кенгуру виявилось найбільш оригінальним серед інших, тому що було блакитного кольору. Малюючи другий малюнок, ми придумали історію про мишку, що дружить із ведмедем. Хоча вони і живуть у різних континентах, це не заважає тваринкам бачитись і веселитись. А у цьому їм допомагає сонечко. Захопившись малюванням, Михайлик багато усміхався та наспівував веселі мелодії.

 
Софійці вдалось об’єднати  у одній роботі багато тваринок. Малюнок виглядає цілісним, наче це картина-історія. Її робота сповнена ніжністю та теплом. Навіть ведмедик, що є хижаком, вийшов дуже лагідним та милим.

Творці картин не лише малювали, а й самостійно фотографували свої малюнки. Тобто, ми відкрили у них новий талант - фотографування!!!!

 

Малювання тваринок дуже сподобалось дітворі. Їм вдалось багато уявляти та перенести власні ідеї на малюнки. Кожна картина, незважаючи на те, що усім пропонувалось намалювати однакових тваринок, виглядала по-різному, передавала характер кожного автора. Як результат роботи – нестандартні, цікаві малюнки.

БФ «Крила надії»

032 240 76 13

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.