Новини / Четвер, 15 травня, 2014

Халюзіна Діана – пересадка нирки. 54 000 $

54 000 $ - це багато чи мало, якщо це ціна твого життя? Саме стільки вартуватиме лікування Халюзіної Діани в Білорусії. Саме стільки вартуватиме пересадка донорської нирки для дівчинки. І саме стільки вартуватиме її нове життя.

            Халюзіній Діані 17 років. З серпня минулого року вона живе на діалізі – тричі на тиждень (понеділок, середа і пятниця) дівчинка приїжджає на гемодіаліз у ЗУСДМЦ. Захворіла Діана восени 2012 року, два місяці не могли встановити діагноз, аж поки виявили системний червоний вовчак. Лише пів року знадобилось вірусу, щоб повністю «зруйнувати» нирку… Вже 10 місяців дівчинка живе на діалізі, і єдиний вихід для Діани тепер – це трансплантація.

            На трансплантацію Діану готові взяти в Білорусію, для цього потрібно приїхати на обстеження, після якого дівчинку поставлять на чергу на донорську нирку і залишиться чекати, коли зявиться орган. Ну і звичайно, потрібно мати кошти, для початку – на обстеження, а потім – на саму операцію.

            Вартість операції – 54 000 $. Сюди входить: 4000 $ - діагностика, 22000 $ - власне трансплантація, 6900 $ - 14 днів інтенсивної терапії після трансплантації, 1100 $ - 20 днів спостереження у відділенні нефрології, 20000 $ - розхідні та ліки, харчування, обстеження.

            Зимою Діані давали рік, як орієнтовний термін для пересадки. Зараз вже травень, 5 місяць, тобто в запасі трохи більше, як пів року. Тобто, треба чим скоріше їхати на обстеження і ставати на чергу, і так би і було, якби все не впиралось в гроші…

            Обстеження вартує 4000 $ - це 47000 гривень на сьогоднішній день. Зібрано наразі 20000 гривень на реквізити батьків, і 150 гривень на  рахунках фонду – тобто, меньше половини.

            Ми дуже просимо допомогти Діані пройти лікування. До хвороби вона була веселою дівчинкою, будувала плани на майбутнє, навіть поступила в ліцей. Та хворобі байдуже на наші плани… Так сталось і з Діаною, її життя дуже різко і кардинально змінилось. Та надія є. І для Діани такою надією є пересадка. Як би тільки встигнути зібрати кошти.

            Дуже потрібна допомога!

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для Халюзіної Діани.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02