Новини / Четвер, 05 червня, 2014

Реактиви для метотрексату. Львів.

Так сталось, що в силу особливостей нашої роботи ми знаємо багато різних речей.

            Знаємо, що в Україні не роблять неродинні ТКМ, знаємо, що люди, які носять брекети на зубах, не можуть бути донорами крові, знаємо, що після «хімії» волосся відростає густе і хвилясте :) Знаємо, що нашим дітям потрібна стерильна чистота і своєчасне лікування. А ще, тепер ми знаємо, що в нові протоколи МОЗ для медулобластом входить Метотрексат.

            Метотрексат – так звана «важка» хімія, її введення потребує постійного контролю накопичення препарату в крові, його має бути не менше і не більше рекомендованої дози, маленька доза не подіє, завелика – вбє. Аналіз на метотрексат роблять лише у Києві, і у нас, у Львові, в ЗУСДМЦ.

 

            В нашій лабораторії є апарат, який може робити цей аналіз, є спеціалісти, які вміють з ним працювати, є четверо дітей тільки з медулобластомами, а Метотрексат входить і в інші протоколи, для інших діагнозів. Є лікарі, яким небайдужа доля їх пацієнтів. Словом, є все – немає тільки реактивів, для проведення цього аналізу.

            Без реактивів варіанта два – або не капати Метотрексат і позбавити дітей шансів на одужання, або везти дітей в аплазії з нульовими показниками на аналіз до Києва, ризикуючи підхопити інфекцію чи отримати ускладнення по дорозі.  Ні перше, ні друге ми допустити не можемо, а варіант про безконтрольне введення не розглядається взагалі. Тому ми дуже просимо допомогти нам закупити реактиви для лабораторії ЗУСДМЦ.

            Вартість реактивів і контролів до них – 11580 гривень.

 

            На реактиви чекають: Цар Яна - 6 років, медулобластома, Маркус Люба – 3 роки, медулобластома, Буйна Назарчик -4 роки, медулобластома. Їм реактиви потрібні на наступний тиждень, а зрив протоколу для таких діток фактично вирок…

            Дуже просимо допомоги у придбанні реактивів!

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва на реактиви.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02