Новини / П'ятниця, 04 липня, 2014

Львівська лабораторія – у нас зупинились два геманалізатора!

  
 
            Саме такий вигляд сьогодні мають геманалізатори лабораторії ЗУСДМЦ. Перший – новий, радість і гордість лабораторії, зупинився тиждень тому – закінчились реактиви. Реактиви будуть за два-три тижні, от тільки як їх пережити – невідомо, бо щодня на ньому роблять аналізи крові для маленьких пацієнтів з онкозахворюваннями.
            Без щоденного контролю показників крові лікування дітей з пухлинами та лейкозами неможливе, цей контроль має бути не лише щоденним, але й швидким і точним, саме для цього в лікарню і купувався новий геманалізатор. Зараз він відпочиває. Щоб повернути його в роботу – потрібні реактиви.  
 

           
            Ціна питання – 5 343 гривні.
 
            Старий геманалізатор – надійна «робоча конячка» нашої лабораторії. Зараз він також вимушено відпочиває. Ніщо не вічне, так і в нашому старому геманалізаторі вийшов з ладу компресор і вакуумна головка. Якби їх замінити, не зважаючи на вік, апарат зміг би ще попрацювати на користь маленьких пацієнтів центру. Та комплектуючі до нього вже не випускають і довший час замінити компресор не могли.
 
           
 
            Нарешті лікарня змогла знайти необхідні комплектуючі, їх привезли в лікарню, поставили на місце зношених і апарат запрацював!
            Для старого геманалізатора є достатньо реактивів, на ньому також роблять аналізи для пацієнтів нашого центру, і онкологічних, і з генетичними захворюваннями, і для всіх інших – це суттєво знімає навантаження з нового апарату, до того ж, два робочі апарати здатні охопити всіх потребуючих.
            Однак, компресор перевірили, дістали і поклали назад в коробку… Бо вартість комплектуючих – 13000 гривень і у лікарняному бюджеті цих коштів немає.
 
 
 
            Отже, з двох геманалізаторів на сьогодні не працює жоден. І не питайте мене, де нашим дітям роблять аналіз крові. Я не знаю…
            Я знаю лише те, що обладнання, яке стоїть у лікарні, має працювати. Працювати на користь пацієнтів, в нашому випадку – на користь малюків, які мають дуже важкі захворювання і виборюють у хвороби кожен день, а деколи – і кожен подих.
            Лабораторія – це свого роду «точка відліку». Насправді, лікування починається саме звідси, саме з огляду на аналіз крові нашим малюкам назначають антибіотики, протигрибкові, переливання крові, тромбоцитів, призначають або відміняють обстеження, розпочинають чи відміняють хіміотерапію. Відсутність або помилка в аналізі може мати фатальні наслідки.
            В нашому центрі 2 відділення де лікуються діти з онкозахворюваннями – хірургія та гематологія, в кожному до 15-20 дітей в стаціонарі, а ще є ті, хто вдома в перервах між блоками, на підтримуючій хімії, ті, кому пощастило закінчити лікування і вони щомісяця роками їздять на контроль аналізів.
            Будь ласка, допоможіть запрацювати нашим геманалізаторам! Для цього потрібно 18343 гривні:
Реактиви – 5 343 грн,
Компресор – 10000 грн,
Вакуумна головка – 3000 гривень. 
            Від повноцінної роботи лабораторії залежить життя наших дітей.
            Допоможіть нашим дітям жити завтра!

Кошти можна перераховувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні:  Добровільна пожертва для лабораторії.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02