Новини / П'ятниця, 12 вересня, 2014

Творча майстерня: Бути чи не бути?

Ось і настав момент, якого я, координатор напрямку «Терапія радістю», так боялась: кошти та матеріали "Творчої майстерні"завершуються... І вона як ніколи потребує фінасової "реанімації"!

            

            В час економічної кризи, військових дій таке прохання може звучати не актуально. Та ми реально зустрілись із питанням: «Що ж робити далі?»… Творчі заняття проводяться нон-стоп вже понад 8 років. І протягом цього часу у кожному із 10 відділень львівських дитячих лікарень на нас чекають маленькі пацієнти.  Коли ж трапляється, що ми хоч на трішки запізнюємось, вони переживають чи прийдемо, чи часом не забули про них. А забувати не маємо права. Чому?

           

           Думаю, Вам всім відома користь творчості для людини. Особливо хворої дитини, що перебуває у лікарні тривалий час. За нашими скромними спостереженнями ми мали змогу побачити безліч позитивних зрушень в емоційному і навіть фізичному стані дитини під час і опісля креативної роботи: діти стали легше переносити складні та неприємні процедури,  хоча б на декілька годин могли абстрагуватись від перебування у лікарні та поринути у світ мистецтва, фарб, кольорів та дивовижних образів. Заняття дали маленьким творцям більше впевненості у собі і розумінні, що у них багато чого виходить самостійно. А це значно покращує настрій і дає потенціал для подальшої внутрішньої боротьби із хворобою. Вони навчились розповідати за допомогою творчості або ж за допомогою вільного фантазування про дійсно болючі, тривожні переживання, яким до того не давався вихід на волю. Також малюки мали можливість розширити власний світогляд та коло знайомств, які є дуже важливими для них.

           

        І так, ніби прості на перший погляд творчі заняття, відіграють не малу супроводжуючу роль  у процесі  лікування. Ми дуже хочемо аби вони відбувались і надалі, тому що ті усмішки, які вони приносить малюкам з лікарень (клаптик самостійно відрізаного паперу, ручки та личко замурзані у фарбі чи вже готовий красивий виріб)  - безцінні!

Та заняття мають бути не лишень корисними, а  красивими. А для цього необхідні якісні та цікаві  матеріали!

        Отже, склавши кошторис творчих занять, ми побачили наступну картину14450 грн ( у разі потреби можемо надати деталізований розподіл коштів  на кожне заплановане заняття).Так сума – не мала, проте це цифра дитячої усмішки! Звіт за попередні роки проведення «Творчої майстерні» можете побачити тут.   

       Будемо вдячні за будь яку фінансову допомогу!

 

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: 

 добровільне пожертвування на проект «Творча майстерня».

 

 

Координатор напрямку «Терапія радістю»

Яким’юк Соломія

Тел.:0673232550