Новини / П'ятниця, 25 березня, 2016

«ІТ-Миколай 2015» - звіт!

Цього року успішно відбулась четверта спільна з львівським ІТ акція «ІТ-Миколай 2015». Ми живемо у нестабільні часи великих змін,і як життя вносить корективи в кожен наш день – так само воно внесло корективи і в наші плани!

           В рамках цьогорічної акції ми планували зібрати 430914,50 гривень, а було зібрано 834481,80 гривень (звіт по збору коштів тут )! Щиро дякуємо всім, хто долучився!

            Отже, що було придбано. Звичайно – мікроскопи.

 

 

 

            Чотири новеньких, гарних, сучасний і потужних мікроскопів Prima Star вартістю 187320,76 грн для діагностики захворювань і контролю біжучого стану маленьких пацієнтів, що потрапляють у ЗУСДМЦ не лише зі Львова та області, а зі всієї Західної України та й інших областей.

            Мабуть немає сенсу повторювати про важливість вчасної діагностикі і доступного контролю аналізів під час лікування для діток з онкозахворюваннями. Тепер з працівниками нашої лабораторії невпинно трудяться нові мікроскопи.

            В рамках акції ми планували придбати портативний УЗД – апарат для важких пацієнтів, та лише стартувала акція, у лікарні з’явилась можливість отримати значно потужніший апарат за бюджетні кошти. Звісно, ми з радістю переключились на інші потреби і вирішили встановити в реанімації систему моніторингу пацієнтів.


            Реанімаційна станція моніторингу вартістю 500000 грн складається з 7 моніторів, датчиків сатурації та манжет вимірювання тиску для різних вікових груп дітей, панелей кріплення, системного блоку управління та відео консолі що дає можливість зводити всі показники з моніторів пацієнтів на один загальний екран на посту медсестри, і одна людина може спостерігати і контролювати стани одразу всіх пацієнтів і вчасно реагувати на зміни.

            Ну і оскільки ми зібрали майже вдвічі більше коштів, ніж розраховували, то змогли закупити для лікарні ще трохи вкрай необхідних медикаментів.

 

            Реактиви для метотрексату завжди потрібні в лікарні, тому що введення такого важкого препарату як метотрексат неможливо проводити без контролю рівня накопичення та виведення метотрексату в крові. Ми змогли придбати 3уп вартістю 66322,80 гривень, з них 56842,80 грн було зібрано під час акції, а ще 9480 грн докладено з коштів, зібраних для Миколки Писанчина, в якого, власне, попереду блок метотрексату.

 

            Ну і мабуть найбільша наша радість і гордість – це підшивні катетри Бровіак 6,6 Fr 20шт  - 89918,24 ( по 10 шт для відділення гематології та хірургії).

            Ці катетери наші лікарі воліли б ставити всім своїм пацієнтам, як тільки в них діагностують онкозахворювання, оскільки препарати хіміотерапії «випалюють» дитячі вени, роблять їх тонесенькими і непомітними, і дуже часто банальне встановлення катетера перетворюється на жах як для медперсоналу, так і для дітей та їх батьків. А підшивний катетер ставиться один раз і може стояти до пів року, що значно полегшує проведення хіміотерапії.

            Отже, на якийсь час, наші онкологи та гематологи можуть бути спокійні, бо  Бровіаки все ж таки значно полегшують життя.

            Цьогорічний ІТ-Миколай незмінно приніс багато як очікуваних, так і геть несподіваних подарунків нашим малюкам у лікарнях! Ми, лікарі, медсестри, батьки і маленькі пацієнти безмежно вдячні всім його помічникам!

            Ви найкращі!

 

Координатор адресної допомоги 

Марина Анісімова 050 370 90 02