Новини / П'ятниця, 13 травня, 2016

Максим Швед - трансплантація кісткового мозку від неродинного донора.

Він би міг ганяти в футбол з хлопцями після школи, але хвороба забрала сили. Він би хотів ходити до школи, але хвороба забрала можливість опиратися інфекціям і вірусам. Він би мав вірних друзів і був би звичайною дитиною, але хвороба прив'язала його до лікарні і постійних крапельниць Його звати Максим Швед і його життя через підступну хворобу в смертельній небезпеці.

Діагноз Максимка - апластична анемія. Це коли організм людини не виробляє потрібні для нормального життя клітини крові - еритроцити, тромбоцити, лейкоцити. Коли нема еритроцитів - то людина повільно задихається, бо нема кому рознести кисень з легень по організму, коли нема лейкоцитів - то нікому боротися з інфекціями і будь-яка бактерія чи вірус здатна просто за лічені дні вбити, коли нема тромбоцитів - то кров просто не згортається і в людини в будь-який момент може початися кровотеча, яку ніхто не зможе зупинити і людина загине від втрати крові.

Жити в таких умовах - це пекло, а Максимко не лише живе, а й посміхається і намагається бути мужнім і старається не показувати, як йому важко.

Хороша новина -для Максимка є шанс повністю вилікуватись. Мудрі лікарі давним-давно вже придумали процедуру - як рятувати таких діток , як Максимко. Погана новина - в нашій країні до сих пір таку операцію не проводять, а за кордоном, в Польші вона вартує 500 тис злотих (120 тис євро) - 3 525 000,00 грн. (500 тис зл *7,05 курс станом на 13.05.2016)

Але й це ще не все - перший внесок в клініку в сумі 250 тис злотих (60 тис євро або 1 762 500,00 грн) треба зробити до 23 травня, щоб клініка могла почати підготовку до операції, а другий ще через три тижні, перед самою госпіталізацією

На інакших умовах Максимка не приймуть. В клініці дуже щільний графік прийому пацієнтів, а до наступного "вікна" він може просто не дожити, хвороба вже перейшла в надважку форму.