Новини / Четвер, 17 листопада, 2016

«ІТ-Миколай 2016!»

От і настав час коли пора готуватись до свята Миколая! Вже п’ятий рік наприкінці листопада ми розпочинаємо акцію «ІТ Миколай» спільно з львівською ІТ-спільнотою. І не лише львівською :) І не лише ІТ :) І цього року плани в нас грандіозні!

 

            Щороку в рамках акції ми збираємо кошти на купівлю медобладнання для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, яке б допомогло підвищити якість медичних послуг, шанси на своєчасну діагностику, адекватне лікування і швидке одужання для його маленьких пацієнтів.

            Цьогорічна акція «ІТ Миколай 2016» також буде присвячена обладнанню, і це обладнання знову буде для лабораторних досліджень, адже все починається саме з лабораторії.

            Лабораторія нашого центру, через яку щодня проходить по 150 дітей, дуже потребує автоматичного аналізатора закритого типу, який би дозволяв здійснювати дослідження методом імунохемілюмінесцентного аналізу і забезпечувати можливість медикаментозного моніторингу (рівень метотрексату, циклоспорину в крові), моніторингу маркерів щитовидної залози, кардіомаркерів, інфекційних захворювань та інше. Він має бути швидким і потужним, щоб забезпечити спостереження під час хіміотерапії для 300 онкогематологічних і 400 онкохірургічних пацієнтів центру, універсальним у використанні і функціональним. І головне – для нього мають бути реактиви.

            Таким аналізатором на сьогодні є ARCHITECT i1000SR вартістю 3 917 815,70 гривень. І попри всі його важливі функції, основна причина, чому центру потрібен саме він, банальна до болю – до старого аналізатора, який дає можливість визначати рівень  метотрексату в крові, більше не виробляються реактиви, наш аналізатор працює, поки є залишки. Однак, скоро ці запаси закінчаться і найважчі пацієнти хірургії і гематології, які проходять високодозний метотрексат, не зможуть отримувати належне лікування, бо без моніторингу рівня в крові капати метотрексат не можна по протоколу. У деяких випадках контроль здійснюють щогодини, щоб вияснити, як виводиться препарат і вчасно призначити ліки що виводять надлишок. Будь яке зволікання може коштувати життя.

            Вартість реактивів до ARCHITECT i1000SR становлять майже 59 457,52 гривень, однак дають можливість визначати рівень ще й циклоспорину та відстежувати інші зміни в організмі маленьких пацієнтів.

 

Сума до збору – 3 977 273,22  гривні.

БФ «Крила надії»
Західне ГРУ ПриватБанку м.Львів
МФО 325321
ЄДРПОУ 35620901
Рахунок 26000060442841
В призначення платежу просимо вказувати : "Добровільна пожертва. ІТ-Миколай"