Новини / Понеділок, 12 червня, 2017

Про красуню Лєру.

Отже, знову будемо розповідати про Валерію Фостійчук – нашу дорослу дівчинку. Ми пам’ятаємо Лєру «прозорим» підлітком, із незмінним гіпсом на нозі – деколи на візочку, деколи, пригаючу на одній ніжці, бо друга загіпсована, ще й зверху закута в металеву конструкцію…

 

            Лєра не ходила до школи – вчилась вдома, не гуляла – друзі приходили до неї, коли дозволяли аналізи, нікуди не їздила – лише в лікарню на огляд.

            В гіпсі Валерія прожила багато років – з 2009 по 2014, ненавидячи його і мріючи, що колись нарешті його знімуть і вона буде як всі, буде ходити, зможе бігати, а можливо, навіть танцювати, адже до хвороби вона була дуже активною і непосидючою дитиною! Втішало лише те, що по основному захворюванню все було чисто. Та доля готувала ну дуже жорстокий сюрприз – коли гіпс нарешті зняли, у Лєри стався рецидив і пухлина одразу пішла в ріст.

            Далі була операція, протез, постійні болі, авто-ТКМ, подальша хімія і так далі. Купа ліків, літри бетадину, кальцій для крихких ослаблених кісток, підтримуюча хімія і багато всього різного… Лєра встигла поступити в Інститут культури, правда, не встигла його закінчити – наразі довелось відкласти навчання, хоча спершу Валерія все ж намагалась суміщати лікування з сесіями

            Лєрі надалі потрібна хіміотерапія – гемцитабін і доцетаксел, вони стримують ріст пухлини, і доки на хімію є відгук – Валерія її прийматиме. Ну і Бондронат – препарат для кісток, який дуже допомагає дівчинці, адже рак і хімія «вимили» з кісток весь кальцій і зробили їх дуже крихкими і вразливими.

            Напевно, можете подумати ви, з Лєрою дуже важко, адже така складна історія, такі сумні прогнози… Направду, Лєра не втратила ні краплі оптимізму, вона весела і життєрадісна, любить подорожі, любить бути гарною – зачіски, макіяж, манікюр, перуки – окрема пристрасть дівчинки ;) , малювання, музика –  у Валерії дуже різноманітні вподобання!

            Щомісяця лікування обходиться близько 10-11 тисяч гривень. Цього тижня потрібно Бондронат, його вартість 3630 грн і коштів на його купівлю немає, а без нього Лєра просто не зможе ходити. Вона сильна і мужня дівчинка, але деколи сили волі не достатньо, на жаль – це якраз той випадок і Лєра не справиться самотужки! А життя триває, і дуже хочеться, щоб для нашої красуні воно тривало теж!

 

Реквізити для надання допомоги:
БФ "Крила надії"
ЦФ ПАТ «Кредо Банк», м.Львів
МФО 325365
ЄДРПОУ 35620901
Рахунок 2600001336292
Призначення платежу - добровільне пожертвування для Фостійчук Валерії.
 
 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02