Новини / Вівторок, 22 жовтня, 2019

Працівники нашого фонду і волонтери-клоуни зробили щеплення від грипу

Епідемія грипу - не за горами і одне з завдань нашого фонду - створити коло безпеки навколо онкохворих дітей під час спалаху цієї хвороби.
Для дитини, яка лікується від раку, контакт з хворим на грип вкрай небезпечний.При найменшій підозрі на вірус у відділенні онкогематології повністю зупиняється поточне лкування. Дітям припиняють введення хіміотерапії і лікування від основного онкологічного захворювання не проводиться. Також, якщо онкохвора дитина таки захворіє на грип, це викликає важкі наслідки для здоров'я дитини і може її вбити.

Один із найдієвіших способів захисту від грипу - це вакцинація.Можливо ви не знали, але вакцинація контактного оточення - це теж ефективний метод запобігти передачі хвороби. Безпосередньо онкохвору дитину не можна вакцинувати, тому щоби її захистити, потрібно зробити щеплення усім тим, хто близько з нею контактує:

усім родичам (мамі, татові, братам, сестрам, усім хто проживає і спілкується з дитиною);
медперсоналу лікарні, з яким дитина контактує;
волонтерам, які регулярно відвідують дітей у лікарні.

Саме тому сьогодні усі працівники нашого фонду і наші волонтери-клоуни з Лікарняні клоуни. Львів зробили щеплення від грипу. За нашими внутрішніми правилами той, хто не має щеплення від кору і грипу, не допускається до роботи з важкохворми дітьми.

Також протягом тижня ми плануємо охопити вакцинацією працівників Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, а також родичів дітей, які лікуються від раку. Окремо буде проведена вакцинація дітей хворих на муковісцидоз і вроджені імунодефіцити, а також тих, хто потребує трансплантації органів.

Загалом для ефективної вакцинації нам потрібно мінімум 200 доз вакцини. Вартість однієї - 255 грн.

Ви також можете долучитися до нашої ініціативи і захистити важкохворих дітей від грипу:
ПриватБанк - 5169330511367333 - “на вакцину”

Дякуємо, що допомагаєте дітям !