Новини / Вівторок, 07 квітня, 2020

Радісна новина з Верони!

Де зараз перебуває одна з наших найменших підопічних Ангелінка Лунич (1 рік 7 місяців).

 

У грудні 2018 р. у чотиримісячної дівчинки із селища Підбуж (Дрогобицький р-н) виявили рідкісну форму раку крові - ювенільну мієломоноцитарну лейкемію.

При такому діагнозі єдиний шанс на одужання- трансплантація кісткового мозку. На жаль, маленький вік дівчинки і відсутність родинного донора не дали можливості зробити цю операцію в Україні. Але, на щастя, Ангелінку погодилася прийняти італійська клініка, яка має досвід успішного лікування таких дітей. Основну суму коштів оплатила держава - 120 тис. Євро за програмою «Лікування за кордоном», решту дозбирали благодійники і родина.

Тривалий час Ангелінка з мамою перебували під наглядом італійських лікарів, готуючись до трансплантації, і ось, нарешті місяць тому їй зробили дуже складну пересадку донорського кісткового мозку. Після операції дівчинка залишалася у лікарні в стерильному боксі, де їй проводили численні медичні маніпуляції. І лише в п’ятницю, після того, як лікарі остаточно впевнилися, що все йде за планом, малечу відпустили з лікарні.

Ангелінка з мамою ще якийсь час будуть перебувати під наглядом італійських лікарів, але вже за межами лікарні. Тішимося разом з родиною і усіма тими, хто увесь цей час допомагав дівчатам здолати усі перепони на шляху до рятівної операції.