Новини / Четвер, 23 квітня, 2020

Вимагаємо прозорості!

Більше місяця ми спільно з іншими волонтерськими організаціями допомагаємо лікарням Львова та області у боротьбі з COVID-19, зокрема у забезпеченні їх критично необхідним обладнанням та засобами індивідуального захисту.

 

До своїх основних напрямків діяльності з підтримки та допомоги  онкохворим та важкохворим дітям ми додали і цей напрям. До нас звернулися лікарні, оскільки ми маємо значний досвід роботи із постачальниками медзасобів та нам довіряють наші благодійники, то ж ми не могли залишитися осторонь. За цей час лише нашим Фондом зібрано близько 2,5 млн. грн. благодійних внесків, на які закуплено та передано у львівські медзаклади чимало важливого обладнання та засобів захисту (наш звіт тут:  https://cutt.ly/CtkCVDl). 

Проте ми почали помічати, що інформація з різних джерел – офіційні заяви про готовність лікарень та приватні звернення про  допомогу радикально відрізняються. То ж спільно із нашими колегами з громадських та волонтерських організацій ми підготували звернення до міського голови Львова Андрій Садовий та голови Львівська обласна державна адміністрація  Максим Козицький   з проханням забезпечити прозорість інформації про реальних стан в лікарнях Львова та області:

 

КОЛЕКТИВНЕ ЗВЕРНЕННЯ

 

Ми, волонтерські громадські організації, які від початку періоду, пов'язаного із викликами поширення вірусу Covid-19 у Львові, займаємося залученням небюджетних коштів та матеріальних засобів для забезпеченням лікарень міста захисними костюмами, масками та іншими засобами індивідуального захисту, просимо звернути увагу на наступну ситуацію.

 

До нас неодноразово надходили і продовжують щодня надходити прохання від лікарів та пацієнтів про допомогу та скарги на недостатнє забезпечення лікарень усім необхідним у часи пандемії, особливо засобами індивідуального захисту. Ці ж прохання про допомогу від медичних закладів ми чи не щодня зустрічаємо у засобах масової інформації та на спеціалізованих новинних ресурсах місцевої влади. При цьому місцева і регіональна влада спільно виділила більше 100 млн. гривень з бюджетів міста та області, а також щодня звітують про внесок як малих, так і великих підприємств до закупівлі медичного обладнання і засобів захисту для опорних лікарень Львівщини у лікуванні хворих на Covid-19.

 

Зважаючи на звернення медичного персоналу та відсутністю інформації про актуальний стан забезпечення лікарень обладнанням та захистом лікарів, а інформація від різних органів влади та закладів охорони здоров'я про актуальні потреби відрізняється, ми просимо у Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації невідкладно оприлюднити інформацію щодо рівня забезпечення кожної із опорних лікарень міста та області засобами індивідуального захисту лікарів, медичними препаратами та медичним обладнанням для лікування хворих із COVID-19 і супутніх захворювань, а також щодо кількості хворих на COVID - 19 у кожній лікарні.

 

А також просимо оприлюднити актуальну інформацію станом на 22.04.2020 року про забезпечення медичним обладнанням та засобами захисту для лікарів із бюджетних та позабюджетних джерел надходжень кожної лікарні у Львові, яка буде приймати хворих на Covid-19 відповідно до ЗУ “Про доступ до публічної інформації”.

 

Підписали:

Громадський штаб Діємо разом

Благодійний фонд «Крила надії»

Благодійний фонд "Із янголом на плечі"

ГО  VARTA 700

ГФ “Народна Самооборона"/ Народна Самооборона Львівщини

Християнський волонтерський штаб спільноти "Благословення"

Комітет підприємців Львівщини

Академія Сімейної Медицини України/ Academy of Family Medicine of Ukraine

ГО "Батьки в дії"

Сихів Медіа / Sykhiv Media

 

БФ «Крила надії» цінує довіру усіх, хто долучається до програм Фонду та допомагає нам допомагати потребуючим. І ми дуже відповідально ставимося до прозорості та ефективності використання благодійних внесків.