Новини / Понеділок, 15 червня, 2020

Як донори врятували життя Олежику

лег Казмірук сьогодні гуляє вуличками рідного Червонограда, ласує морозивом, спілкується з друзями, проте чотири роки тому на довгий час його домівкою став Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

 

Тоді у хлопчика діагностували рідкісне захворювання крові, здолати яке можна було виключно завдяки пересадці  кісткового мозку (ТКМ). Операція складна і можлива лише за кордоном.

 

Наш Фонд займався збіркою коштів на проведення операції. А поки тривала збірка, життя хлопчика рятували завдяки донорам крові. До моменту, поки Олег поїхав у польську клініку, йому 160 разів! робили переливання крові. Хлопчик дочекався рятівної операції завдяки незнайомим йому людям, які віддали свою кров заради здоров’я інших.

 

Сьогодні десятки дітей у відділеннях лікарень Львова опинилися у схожій до Олегової ситуації і дуже потребують донорської крові, щоб одужати.

 

Стати донором просто: Львівський обласний центр служби крові (вул. Пекарська, 65) працює щобудня з 08:30 до 13:00, про протипокази та підготовку до здачі крові розкажуть за тел. (032) 276 97 68

 

Кожна здана доза крові рятує чиєсь життя!