Новини / Вівторок, 23 червня, 2020

Львів разом проти коронавірусу

Після місяців карантину, порожніх вулиць і ретельної уваги до статистики з перебігу Covid-19, на жаль, зараз частіше спостерігаємо нехтування правилами епідеміологічної безпеки і ослаблення інтересу до проблеми.

Так, ми усі втомилися і хочемо в парк, на каву чи зустрітися з друзями. Але раптове ігнорування епідемії, яка все ще триває, зводить нанівець усі попередні зусилля і ставить під загрозу одну з найвразливіших категорій – людей із хронічними та важкими захворюваннями, зокрема і наших підопічних – дітей, що лікуються від онкології, тих, хто очікує на трансплантацію органів, пацієнтів на діалізі і дітей з хоспісу.

 

Якщо ви хочете потурбуватися про ваших друзів, знайомих чи родичів, які є в зоні ризику, дотримуйтеся простих правил:

❤️Мінімізуйте коло осіб, з якими спілкується вразлива людина. Ідеально – дистанціюватися зовсім або ж спілкуватися особисто виключно з тими, з ким мешкає.

❤️Якщо в когось з оточення є найменші респіраторні прояви, цілком виключити з ним спілкування до  повного завершення цих проявів.

❤️Відвідини поліклініки чи лікарні виключно після телефонної консультації з лікарем, який зважить усі ризики.

❤️Якщо людина самотня чи потребує допомоги, візьміть на себе побутові клопоти: купівля ліків, продуктів, виніс сміття.

❤️При особистому контакті дотримуйтесь дистанції, використовуйте маску, користуйтесь дезінфектором. Знову ж, ідеально – список потреб хай надсилають 

телефоном, пакет із продуктами залишайте перед дверима в помешкання, звідти підбирайте смітник і т.д.

❤️Дбайте про емоційне самопочуття близьких людей. Регулярно спілкуйтеся через дистанційні платформи Skype, Zoom. Запропонуйте пройти online курси чи майстер-класи (зараз багато у вільному доступі), порадьте цікаві фільми чи книжки.

 

Турбота та відповідальність за інших такі ж важливі для профілактики Covid-19, як часте миття рук. Прості правила рятують життя.