Новини / Понеділок, 06 липня, 2020

Унікальна операція для Марії Ковальової

Понеділок розпочався з чудової новини!

 

Минулого тижня команда фахівців Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр  – Ігор Киричук, Ольга Ненчук, Тарас Оранський, Наталя Попська, на чолі з ортопедом-травматологом Олександром Щуровським провели унікальну операцію із встановлення ендопротеза нашій підопічній 17-тирічній Марії Ковальовій.

 

Встановлення «розумного протеза» дозволило врятувати дівчині ногу, уражену важкою формою раку кісток – саркомою Юїнга. Ендопротезування – один із найсучасніших методів в лікуванні онкології кісток, адже дозволяє уникнути ампутації, також ендопротез «росте» та пристосовується до змін в організмі, що особливо важливо для дітей та підлітків. Пишаємося, що саме в нашому львівському Центрі, на рівні з провідними світовими клініками, працюють високласні фахівці, завдяки яким українським пацієнтам не потрібно витрачати дорогоцінний час та кошти для пошуку можливостей лікування за кордоном.

 

Впродовж 5 років лікарями ЗУСДМЦ проведено понад 20 схожих операцій, завдяки яким відновлено здоров’я та збережено кінцівки дітям з різних кутків України.

 

Величезна подяка усім, хто долучився до збірки коштів на ендопротез для Марії. Завдяки вам наш Фонд зміг оперативно оплатити виготовлення ендопротеза німецькою компанією LINK, щоб наші лікарі своєчасно провели операцію.

Горді з того, що завдяки нашим фахівцям та доброчинцям нашого Фонду, є можливість проводити лікування навіть дуже складних випадків у нас, в Україні.