Новини / Середа, 19 серпня, 2020

Всесвітній день гуманітарної допомоги

Сьогодні відзначають Всесвітній день гуманітарної допомоги, започаткований Генеральною Асамблею ООН у 2008 році.

Гуманітарна допомога — від human, а отже, насамперед, це про людей і їх людяність, яка не знає кордонів. Це коли люди самі об’єднуються заради тих, хто зараз в скруті, в чиїй країні епідемія, стихійне лихо чи війна.

Україна і українці завдячують міжнародній гуманітарній спільноті порятунку багатьох життів у час Революції Гідності і війни на Сході. Оновлення матеріальної бази наших лікарень теж часто відбувається завдяки гуманітарній допомозі.

І скільки існує наш Фонд, стільки часу ми відчуваємо дружнє плече і підтримку неймовірних людей, розкиданих по всьому світу. Серед найцінніших вантажів, які ми отримуємо, — дороговартісні і недоступні в Україні ліки, медичні розхідники, пов'язки, інструментарій, апаратура, медичні меблі, засоби догляду та спеціалізоване медичне харчування, які, без перебільшення, рятують життя важкохворих дітей.

Мабуть, це найважливіша у світі спільнота — люди, які допомагають людям. Бо немає більшої цінності за людське життя. Ми щасливі спільно з вами Ірина Дужа (Iryna Duzha), Medical Teams International, Ukrainian-American Cultural Association of OR & SW WA, Aide Médicale & Caritative France-Ukrainе,  Aide Medicale et Caritative de France - Благодійна та медична допомога, Helping Hands Norway, Lastivka, Україна - єдина, HOPE - we help children e.V., @Dian Dols, @Nadiya Vyhnanets, Українська діаспора в Італії м. Реджіо-Емілія та м. Модена, Українська діаспора м. Брешія та ще великою кількістю неймовірних людей бути частиною цього ланцюжка добра.

 

Дякуємо за те, що вам не байдуже і що ви з нами!