Новини / П'ятниця, 18 вересня, 2020

Унікальний лапороскопічний інструмент вже у ЗУСДМЦ

Впродовж 10 місяців тривав проект по вибору, збору коштів, придбанню, поставці і апробації лапароскопічного обладнання для онкохірургії Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, і от воно вже в лікарні і на ньому проведено першу складну операцію!

 

Завдяки цьому обладнанню операція, проведена маленькому 4-річному пацієнту була менш тривалою та травматичною, і хоч через діагноз вона доволі складна, але відновлення та реабілітація для дитини після неї будуть значно легшими.

Унікальний лапороскопічний інструмент для малоінвазивної хірургії дозволяє робити складні операції через невеликі отвори. Спеціальна оптика дозволяє максимально збільшити зображення, що дуже допомагає хірургу в операції. А додатковий модуль підігріває газ до необхідної температури. Все це буде використовуватися для операцій на черевній порожнині в планових і діагностичних операціях.

Вартість обладнання – майже 2 млн. грн., приблизно ж стільки коштує лікування однієї онкохворої дитини закордоном. А зараз це обладнання рятуватиме життя маленьким пацієнтам в нас, у Львові! Щороку близько сотні дітей потребують таких операцій, тож для них лікування буде менш травматичним, а одужання швидшим. Діти не втрачатимуть такого безцінного часу через пошуки закордонної клініки та коштів на лікування.

Вдячні усім, хто долучився, щоб лікування онкології для українських дітей стало безпечнішим та доступнішим! Серед співтворців цього дива – ІТ-Миколай, компанія

Західний Буг та сотні небайдужих благодійників. 

 

Дякуємо, що ви з нами!