Новини / Понеділок, 15 лютого, 2021

15 лютого Міжнародний день дитини, що хвора на рак

Його мета – інформувати про проблеми дітей з онкологією.

 

Впродовж останніх 40-ка років рівень дитячої смертності від раку знизився  майже на 70%. У перерахунку на дитячі життя – це тисячі вирваних з клешень ракової хвороби дітей у всьому світі, які змогли повернутися у рідні домівки, продовжити навчання та втілювати свої мрії.

Проте онкологічні захворювання і далі залишаються однією з основних причин дитячої смертності. Найчастіше через надто пізнє виявлення хвороби і затримки в лікуванні. Близько 30% нововиявлених випадків у дітей – це хвороба на III-IV стадіях, коли перемогти її набагато складніше. То ж час – найважливіший чинник у боротьбі з раком! Чим раніше встановлено вірний діагноз і визначено тактику лікування, тим більше шансів на успішне лікування.

Ще одна проблема полягає в тому, що лікування раку – надзвичайно складне, високотехнологічне, потребує сучасного якісного обладнання, дороговартісних ліків, реактивів, розхідників, та найважливіше – супроводу кваліфікованих лікарів онкологів і гематологів .

Символічно, що саме в лютому, депутати міської і обласної рад розглядатимуть питання виділення коштів для реалізації програм, пов’язаних із лікуванням дитячої онкології у Львові та Львівській області

Дуже розраховуємо, на голоси «За!»

✔️Створення центру допомоги дітям з пухлинами мозку та хребта на базі нейрохірургічного відділення Дитяча лікарня на Орлика. Львів Дитяча від депутатів Львівська міська рада.

✔️Створення відділення пересадки кісткового мозку для дітей на базі Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр від депутатів Львівська обласна рада.

Наша мрія щоб вже в осяжному майбутньому  Міжнародний день дитини, хворої на рак, перейменували на День дитини, яка здолала рак. Для цього, насправді, треба зовсім небагато – стратегічно та системно розвивати українську дитячу онкомедицину, створюючи кращі можливості для лікарів рятувати життя дітей та перемагати рак.