Новини / Вівторок, 16 лютого, 2021

Історія перемоги Богданки

Нехай ця історія додасть сили і відваги тим маленьким супер-героям та їх близьким, які саме зараз долають рак!

 

Богданочці було трохи менше 2-х років, коли під час УЗД у неї випадково помітили дивний вузлик. Після подальших обстежень батьки почули невтішний діагноз – «злоякісна пухлина заочеревинного простору ІІІ-ї стадії».

Боротьба з хворобою тривала кілька місяців. Маленька дівчинка не розуміла, що відбувається: чому мама стала такою схвильованою, чому замість затишного дому, вони живуть у лікарні, і чому у неї замість золотих кучериків тепер лиса голівка. Вона хотіла бігати, стрибати, ганятися за метеликами чи возитися на велосипеді. Але були дні, коли не було сили навіть піднятися з ліжечка, бо через хіміотерапію почувалася дуже кволою. Коли ж дівчинка долучалася до наших творчих занять, її усмішка тішила і надихала медиків та волонтерів. І от прийшли результати контрольного обстеження: час додому, хвороба відступила!

Сьогодні Богданка в ремісії, відвідує садок та готується до школи. А ще Богданка допомагає мамі турбуватися про крихітну молодшу сестричку. У 6 років – вона вже справжня артистка, свій співочий талант з радістю дарує іншим, зокрема долучається до благодійних збірок для лікування інших дітей.

Богданка і її мама Галина, як ніхто знають, яка важлива підтримка для діток та батьків, які саме зараз ведуть боротьбу з хворобою. Кожну історію перемоги разом з маленькими супер-героями пишуть багато небайдужих людей: лікарів, волонтерів, благодійників, то ж вони тепер теж в команді підтримки тих, хто тільки починає свій складний шлях до перемоги.