Новини / Вівторок, 16 лютого, 2021

155 тис. євро на трансплантацію кісткового мозку для Олексійка

У невеличкому мальовничому селі Желдець, що недалеко від Львова, чотирирічна Іваночка дуже чекає повернення додому мами з маленьким братиком Олексійком.

 

Хлопчик зараз у лікарні. Розпочалось все, коли малюку виповнилося трохи більше місяця, у нього піднялася температура. Згодом після обстеження з’ясувалася причина - рідкісне генетичне захворювання крові. Гемофагоцитарний лімфогістіоцитоз, в основі якого лежить неконтро­льована активація ефекторів клітинного імунітету.

Олексійкові зараз 5 місяців, його здоров’я різко погіршується, але лікарям Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру вдалося стабілізувати малюка. Єдиний спосіб врятувати йому життя – термінова пересадка кісткового мозку та специфічна терапія. У світі є дуже мало клінік, які мають досвід лікування таких рідкісних захворювань у немовлят, проте Університетська клініка Верони та професор Чезаро дають малюку шанс та готові його прийняти. До того, ж частину лікування, зокрема дороговартісні препарати для терапії, клініка надає безкоштовно.

Більшість діток, які народжуються з таким діагнозом, як у Олексійка, рідко доживають навіть до 2-3 місяців. Через рідкісну хворобу лікарі надто пізно встановлюють вірний діагноз. Олексійко ж має аж три переваги у боротьбі за життя: йому вчасно встановили діагноз, зараз він у стабільному стані та готовий до трансплантації, команда італійських лікарів на чолі з всесвітньо відомим професором беруться за його лікування. Єдине, чого зараз дуже бракує родині – це кошти.

Для порятунку Олексійка терміново потрібно 155 тис. євро (145 тис. для проведення операції та 10 тис. на супутні витрати), пов’язані із перебуванням у Веронській клініці.

Важлива кожна ваша допомога!

Реквізити для допомоги Олексійкові:

5169330519980178 - карта Приватбанк 

⚡ IBAN UA733052990000026005041005761 код ЄДРПОУ 35620901 - для переказу з інших банків

⚡ для переказів з-за кордону: https://www.liqpay.ua/uk/checkout/card/i25820194067

 

Звіт по збору