Новини / Вівторок, 27 квітня, 2021

Вперше у Львові в дитячій лікарні пересаджено нирку !

Ця справді знаменна подія сталася минулого тижня в Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

 

Команда медиків Центру спільно з колегами із Львівська Обласна Клінічна Лікарня здійснили трансплантацію нирки 13-річній дівчинці з важкою хворобою нирок, яка перебувала на діалізі. Донором став батько дівчинки.

Початок трансплантації є логічним продовженням розвитку лікарні, оскільки доопераційну допомогу, включно з діалізом, та післятрантсплантаційну підтримку діти давно отримують тут, у Львові. А от на саму трансплантацію більшість наших підопічних їхало за кордон в спеціалізовані медичні центри, де трансплантації виконуються давно і успішно. Проте це вимагало значних коштів та відтерміновувало таку потрібну операцію в часі. Тепер таких затримок можна буде уникнути і діти зможуть швидше одужувати та повертатися до звичайного життя.

Дякуємо усім,  насамперед нашим лікарям,  завдяки яким цей поступ став можливим! А ми й надалі будемо докладати максимум зусиль, об’єднуючи благодійників, представників влади та медиків, щоб кожна дитина, яка захворіла, мала доступ до своєчасного та якісного лікування вдома, в Україні і, зокрема, у Львові .