Новини / Вівторок, 15 червня, 2021

Програма соціального захисту дітей з рідкісними (орфанними) захворюваннями.

Міська влада розгляне можливість розширення дії Програми соціального захисту дітей, які хворіють на рідкісні (орфанні) захворювання.

 

Нагадаємо, що в лютому цього року сесія Львівська міська рада прийняла програму підтримки родин із дітьми з рідкісними захворюваннями, яка передбачає щомісячну допомогу на придбання спеціалізованого медичного харчування. Вже 10 діток-підопічних нашого фонду отримують або ж от-от отримають таку допомогу. Проте ця програма не охоплює всіх важкохворих дітей з Львівської міської об’єднаної територіальної громади, які протребують спецхарчування.

Для пошуку можливостей розширення дії програми нещодавно відбувся круглий стіл за участю представників нашого Фонду, батьківської спільноти, управління охорони здоров'я, соцзахисту та депутатів ЛМР. Його результат – спільно напрацьовано пропозиції, які дозволять розширити дію Програми соціального захисту дітей з рідкісними (орфанними) захворюваннями та зробити допомогу родинам із важкохворими дітьми більш доступною.

Сподіваємося, що ці пропозиції невдовзі будуть втілені і придбання лікувальної їжі для дітей перестане бути постійним викликом для їхніх родин.

 

Дякуємо усім, хто працює разом з нами, щоб у всіх дітей, незалежно від діагнозу, було якісне та гідне життя!💛