Новини / Середа, 01 вересня, 2021

Коробка хоробрості: історія Михасика

Сьогодні тисячі дітей вперше пішли у школу. Ті, що найменші, можливо, зважилися відпустити мамину руку, коли прийшли вперше у садок. Яскравою айстрою продовжує крутитися коло життя! Та є діти, які цього дня не змогли помірятися з друзями, хто як виріс за літо. Вони саме зараз перебувають у лікарні, і замість читання чи малювання у них інший розклад – крапельниці, аналізи та обстеження.

 

Шестирічний Михасик от уже понад 1,5 роки також дотримується встановленого лікарями розкладу. Наприклад, малюк знає, що п'ятниця – день, коли потрібно їхати здавати загальний аналіз крові. За останні півтори року він це робив уже понад 100 разів! Раз в кілька місяців Михась тренується до польоту на ракеті. Для цього катається на спеціальній кушетці, одягає особливий шолом і слухає звуки космосу всередині великого магнітного бублика. Лікарі називають той тренувальний апарат МРТ. Михайлик на ньому літав уже 20 разів!

Михась не завжди охоче проходить необхідні обстеження і процедури. Часом йому страшно, часом просто нема настрою. І тоді ситуацію рятує іграшка з коробки хоробрості. Михась знає, що після маніпуляції зможе обрати собі приз за сміливість із коробки, повної різних цікавинок.

Тепер, коли тривале лікування позаду, Михасик разом з батьками сам вирішив наповнювати коробку хоробрості, щоб передати в дитячу лікарню. Адже він, як ніхто знає, наскільки така підтримка важлива для дітей, у яких замість садочкового чи шкільного –  лікарняний розклад.

Долучитися до наповнення коробок хоробрості у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, щоб додати дітям сил та сміливості на неприємні, але потрібні для одужання маніпуляції, може кожен.

 

Детальніше, про ініціативу «Коробка хоробрості» тут: https://krylanadiyi.org.ua/articles/2020/07/24/1606.html